PANIKA U VATIKANU ZBOG BIBLIJE PRONAĐENE U TURSKOJ: ISUS NIJE RAZAPET I NIJE BOŽIJI SIN…


Rezultat slika za PANIKA U VATIKANU ZBOG BIBLIJE PRONAĐENE U TURSKOJ: ISUS NIJE RAZAPET I NIJE BOŽIJI SIN…
Religija stalno govori kako „postoji dokaz“. Sada se pojavio dokaz koji je stariji od prvog. Ukoliko je ova knjiga prava, onda prvobitna Biblija nije u pravu. Tako će mnogi i reći. Međutim, ako je ova knjiga lažna, ko garantuje da i prvobitna Biblija nije lažna?

U svakom slučaju, Vatikan je izrazio interesovanje da pročita ovu knjigu.

Prema datiranju ugljenikovim izotopom, knjiga je stara 1.500 godina. Ova nova Biblija je otkrivena u Turskoj, a unutar nje se nalazi propoved svetog Barnabasa. Turska vlada je knjigu premestila u jedan od muzeja uz pratnju policije.
Sveti Barnabas je bio jedan od učenika Isusa Hrista, a u svom jevanđelju on navodi da Hrist nikada nije bio razapet. On umesto toga navodi da je Hrist odleteo na nebo dok je bio živ, a da je Juda taj koji je razapet umesto njega. Pored toga, ova drevna Biblija navodi da Isus nije bio Božiji sin, već samo prorok koji je propovedao reč Boga.

U saopštenju za novinare koje je izdala turska vlada, navedeno je da je ova Biblija konfiskovana od krijumčara u jednoj mediteranskoj operaciji. U saopštenju se navodi da je ova grupa optužena za preprodaju drevnih relikvija, izvođenje ilegalnih arheoloških iskopavanja i posedovanje eksploziva. Procenjuje se da sama knjiga vredi 28 miliona dolara.
Oni su izbacili jevanđelje Svetog Barnabasa zajedno sa mnogim drugim, a ostavili su četiri jevanđelja Mateje, Marka, Luke i Jovana. U međuvremenu su se pojavili brojni biblijski tekstovi, uključujući i jevanđelje Gnostika Mrtvog mora. Međutim, upravo ova Biblija izaziva veliku zabrinutost Vatikana.
Šta bi ovako nešto moglo da znači za hrišćanske religije i njihove vernike? Zato je Vatikan tražio od turskih vlasti da pregleda knjigu. Šta će katolička crkva reći svojim vernicima kada se sadržaj ove knjige objavi u javnosti?
Navodi se da se fotokopije strana ove drevne Biblije prodaju za skoro 2 miliona dolara, piše “Webtribune“.
jos:Mauro Biglino: Biblija nije sveta knjiga

jos:Biblijski kod-dali je biblija drevni kompjuterski program

jos:KOLBRINOVA BIBLIJA ‘ČUT ĆE TRUBLJE RAZARAČA I PLAMEN’: Drevni spis mijenja sve što znamo o nastanku svijeta i najavljuje njegov kraj

Коментари

  1. Bibliju je pisao zet sv.Pavla ( muž njegove unuke) potomak rimske patricijske porodice Pizo, za potrebe nove crkve kasnije nazvane hrišćankom. Na stranu to što je dopisivana, prerađivana, što su delovi menjani, izbacivani, dodvani......

    ОдговориИзбриши
  2. Чињеница је, колико год се то некима не свиђало, да је Библија, а посебно Нови Завет писан за потребе нове религије која је све више узимала маха међу обичним народом због постулата које је проповедала (једнакост пред Богом, опраштање, грех (без обзира ко га је починио и још много тога што је потлаченима давало дубоку наду да ће бити равноправни са "вишима" у свему). Кад пишем чињеница, није то моје него оно што су велики научни умови утврђивали и утврдили.

    ОдговориИзбриши
  3. "Kodice de Bernabeu" ,Jevandzelje,Objavljeno pre desetak godina.Zlatnopis u kozi,1500g.pne,"Isus Hrist" se zvao Pablo.I bio je po religiji Musliman sto hororozira hriscanske vernike, bio je profeta a ne sin boziji. I dolazi iz jedne mnogobrojne familije. Imao je mnogo brace i sestara.Ziveli su u getu naroda koji je dosao sa severa ,Srednja Evropa,predpostavlja se da je sa sadasnje teritorije balkana, Dokazano po krvnoj grupi iz kostiju Sake za koju se zna da je pripadala Pablu -Isusu.Idea o Isusu je uzeta iz zapisa koji su postojali na osnovu istinitih dogadjaja koji su se za istinu dogodili 200god pre zapisa koje mi hriscani koristimo danas, Jer je idea o jednom bogu zamenila Mnogobostvo.Tako je bila sastavljena Doktrina kristijanizma ,Sastavljena od mnogo renijeg istinitog dogadjaja i promovisana u korist nove vere.Muslimanska vera je najstarija religija nastala u jednom kantonu kine i zidovi su je iskoristili da se ponovo reinstalira kao ekvivalentna Kristijanizmu koji se expandirao-sirio velikom brzinom. Od straha da ce ih Rimljani ponistiti morali su da preokrenu fokus na Muslimane i u tome su uspeli .Tako su se spasili. Naravno sva ova istoija neodgovara kristijanizmu koji su zadnjih 2000god uspeli da sakriju istinu i da odrze svoju doktrinu. Nadam se da ce nekima ova 'Prava' istorija otvoriti oci i pomoci da sastave mozaik dogadjaja koji su cista logika. Pozdrav P.S.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар