JAHTE IZ SNOVA Ovo je 10 najskupljih na svetu (FOTO)!


Ako ste se pitali šta možete da kupite za oko pet milijardi dolara, odgovor je - jahtu dekorisanu dinosaurusovim kostima, zlatom, meteoritima i platinom. Ona, međutim, nije jedina tako skupa jahta na svetu. Predstavljamo vam listu najskupljih jahti 2015. godine
0
Public

TOP 10 NAJSKUPLJIH SVETSKIH JAHTI 


printscreen

10. The Rising Sun - 200 miliona dolara 

Ova velelepna jahta pripada muzičkom i filmskom mogulu Dejvidu Gefenu. Ima sopstveni košarkaški teren koji može da bude i heliodrom. Ima pet spratova i 82 sobe  
printscreen

9. Seven Seas - 200 miliona dolara 

Vlasnik ove jahte je američki režiser Stiven Spilberg, koji je birao sve detalje. Ima veliki bazen sa staklenom osnovom, koja se može pretvoriti u filmsko platno. Takođe u sklopu jahte se nalaze i teretana, heliodrom i sto rezervisan samo za Spilberga. Na jahtu može da stane 12 gostiju i 26 članova posade
printscreen

8. Lady Moura - 210 miliona dolara

Saudijski multimilijarder Naser el Rašid nije žalio bogatstvo koje je odvojio za ovu lepoticu. Ime i grb jahte ispisani su 24-karatnim zlatom, a dizajn enterijera je zadivljujući.

7. Al Mirqab - 250 miliona dolara 

Dama pripada katarskom premijeru Hamadu bin Jasimu bin Jabaru el Taniju. Ima lični heliodrom, odvojeno mesto za sunčanje, deset apartmana u koje može da stane 24 gosta i dve VIP sobe za vlasnika jahte.
printscreen

6. Dilmar -263 miliona dolara

Ova jahta pripada ruskom biznismenu Ališeru Uanovom. Dobila je ime pio njegovok majci. Može da ugosti 20 gostiju i 47 članova posade. 
printscreen

5. Al Said - 300 miliona dolara

Jahta ima aluminijumsku strukturu, a dobila je ime po svom vlasniku, omanskom sultanu Kabusu Bin Saidu el Saidu. U momentu kada je pravljena, između 2007. i 2008. bila je druga najveća jahta na svetu. Može da ugosti 70 gostiju, a o njoj vodi računa 154-člana posada. 
printscreen

4. Superyacht A - 323 miliona dolara

Ova jahta unikatnog dizajna pripada ruskom milijarderu i srpskom zeta Andreja Meljničenko. Može da primi 14 gostiju i 42 člana posade. 
printscreen

3. Dubai - 350 miliona dolara

Iako je originalno pravljena za brunejski princ Džefri Bolkija, 1996. godine radovi na njoj su stali jer princ nije imao novčanih sredstava. Posle par godina 2001. šeik Muhamed bin Rašid el Maktom, premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata preuyima projekat. Ova jahta ima 162 metra, luksuzni enterijer, heliodrom, spa centar i bazen.
printscreen

2. Elipsa - 800 miliona dolara

Ova dobro obezbeđena jahta pripada ruskom milijarderu Romanu Abramoviču. Duža od 200 metara može da primi 70 članova posade, a ima 24 sobe, dva heliodroma i mini podmornicu 
printscreen

1. History Supreme - 4,8 milijardi dolara

Najskuplja jahta na svetu pripada malezijskom biznismenu Robertu Kuoku. Jahta je ukrašena kostima dinosaurusa, malenim meteoritima i sa 100.000 kilograma zlata i platine. Britanskoj kompaniji koja je pravila ovu jahtu, bilo je potrebno tri godine da je završi.           

Коментари