3 drevne knjige koje u potpunosti pobijaju istoriju kakvu znamo

sdfezhg34uzsdfk

Postoje brojni “kontroverzni“ drevni tekstovi koji su pronađeni tokom godina širom sveta. Većina njih je energično odbačena od strane istaknutih naučnika, obzirom da su oni u suprotnosti sa skoro svim što su definisali poznati istoričari.

Za neke od ovih drevnih tekstova se kaže da pobijaju glavna verovanja i dogme koji su se smatrali čvrsto utemeljenim u današnjem društvu.
U ovom tekstu ćemo pregledati tri drevna rukopisa/teksta koji su izvanredni u svakom pogledu i mogu pobiti istoriju koju znamo.

djfi84ud


3.600-godišnja Kolbrin Biblija

Mnogi smatraju da to prvi Jevrejski/Hrišćanski dokument koji omogućava razumevanje ljudske revolucije, kreacionizam i inteligentni dizajn. Matematički principi Kolbrina odražavaju interese drevnih Druida u astronomiji i matematici i govore o globalnim kataklizmama iz prošlosti.
To je drevni tekst koji, po mišljenju mnogih naučnika, datira još od pre 3.600 godina, ali bi mogao biti i mnogo stariji. Naučnici veruju da je ovaj drevni rukopis napisan u isto vreme kada je sastavljen i Stari zavet.
Kolbrin Bibliju je napisalo nekoliko autora. Ovaj drevni tekst se sastoji iz dva dela koji čine ukupno 11 drevnih knjiga.
Zanimljivo, veruje se da ovi drevni tekstovi opisuju priču o ljudskom svaranju i pominju – što je najvažnije – postojanje nekoliko drevnih civilizacija koje su postojale na Zemlji pre stvaranja Adama i Eve.
Neki su čak Kolbrin Bibliju kategorisali kao prvu prepotopsku “Bibliju.“ Drevni tekst opisuje – između ostalog – i pale anđele.

enoh

Knjiga Enohova

Otkako je otkrivena, knjiga Enohova se smatra jednim od najkontroverznijih drevnih tekstova otkrivenih na planeti. Knjiga Enohova je drevni jevrejski verski rukopis koji potiče od Enoha, pradede Noje.
Knjiga Enohova se, po mišljenju mnogih naučnika, smatra jednim od najuticajnijih ne-kanonskih apokrifnih spisa. Veruje se da je u velikoj meri uticala na hrišćanska verovanja.
Ovaj drevni tekst opisuje (prvi deo) pad Posmatrača, anđela koji su začetnici Nefilima.
Knjiga se sastoji od pet sasvim različitih glavnih delova:
  • Knjiga Posmatrača (1 Enoh 1-36)
  • Enohove parabole (1 Enoh 37-71)
  • Astronomska knjiga (1 Enog 72-80)
  • Knjiga vizije snova (1 Enoh 83-90)
  • Poslanica Enohova (1 Enoh 91-108)
dead-sea

Knjiga o džinovima

Veruje se da ovaj drevni tekst, koji datira od pre 2.000 godina, dokazuje – po mišljenju mnogih autora – da su drevni Nefili bili stvarna bića i opisuje kako su oni uništeni.
Otkriven je pre nekoliko decenija u Kumran pećinama gde su istraživači došli preko Mrtvog mora. Konkretno, Knjiga o džinovima govori o bićima koja su naseljavala našu planetu u dalekoj prošlosti i kako su uništeni.
Knjiga o džinovima – koja je nepotpuna – nudi drugačiju perspektivu o Nefilima.
Prema ovom drevnom teksu, Džinovi – Nefili – su postali svesni da će se zbog svojih nasilnih postupaka suočiti sa uništenjem. Tražili su od Enoha da se u njihovo ime obrati Bogu.
Drevni tekstovi daju detalje o tome kako su Nefili živeli na Zemlji i stvorili haos i destrukciju.

Коментари

  1. oni su i gradili piramide gradjevine po himelaima i andima tarase i sve sto nemozemo razumeti kako je sagradjeno

    ОдговориИзбриши

Постави коментар