BIO JE ĐAVO, MILIJARDER I ŽELEO JE SVETI GRAL Ovo su najluđe teorije o Hitleru IKADA


Nacističkog vođu neki smatraju jednim od najvećih monstruma svih vremena koji je imao poremećenu ideju kako bi svet trebalo da izgleda. S obzirom na to na šta je sve bio spreman, nije čudno što su se tokom vremena o njemu proširile potpuno neverovatne priče u koje su mnogi poverovali.

Foto: Profimedia Adolf Hitler
Ovo su neke od najčudnijih teorija o Hitleru:
1. Tragao je za Svetim gralom
Prema nekim teorijama, moguće je da je Hitler bio u tajnoj potrazi za Svetim gralom. Navodno je poslao svoje vojnike u potragu za pločom koja je nedostajala sa Gentskog oltara, jer je mislio da se na njoj nalazi mapa koja pokazuje gde se krije gral koji se smatra izvorom natprirodnih moći. Mnogi smatraju da je pomoću njega Hitler želeo da postane besmrtan.
2. Posedovao je svemirski brod
Ima li potrebe da objašnjavamo koliko je ova priča bizarna?
3. Imao je koloniju u svemiru
Po nekim teorijama, on ne samo da je posedovao koloniju, već su Nacisti imali svoju bazu na Mesecu.
4. Nije počinio samoubistvo već je pobegao
Najčešće se spominje da je pobegao u Argentinu, gde je bio u vezi sa crnom ženom. Navodno postoji i fotografija njegovog tela koja je nastala nakon što je umro od starosti.
5. Bio je Jevrej
Ne zna se ko mu je bio deda, a budući da mu je baka radila kod bogatih Jevreja postoje teorije da je ostala u drugom stanju sa nekim članom te porodice. DNK test iz 2010. godine nije dao definitivan odgovor, pa ova teorija i dalje nije službeno opovrgnuta.
6. Bio je zavisan od amfetamina
Bio je nasilnik, pun mržnje i delovao je neustrašivo, pa određene teorije tvrde da je bio zavisnik od amfetamina. Za ovakve teorije postoje i brojni dokazi.
7. Bio je đavo
Mnogi smatraju da je zbog svoje psihotične ličnosti najverovatnije bio zaposednut.
8. Bio je slep
Po istorijskim zapisima smatra se da je Hitler bolovao od histeričnog slepila, nakon što je bio izložen otrovnom gasu u Drugom svetskom ratu. "Histerično slepilo" simptom je tzv. konverzivnog poremećaja i jedan od simptoma može da bude delimičan gubitak vida koji je u vezi sa psihološkim činiocima.
9. Verovao je u alhemiju
Jedna od teorija je da je Hitler odobrio projekat od kog je čovečanstvo odustalo još u Srednjem veku. Jedan od visokopozicioniranih nacista poznavao je naučnike koji su tvrdili da mogu da pretvore pesak u zlato. Nije poznato koliko je Hitler verovao u ove tvrdnje pre nego što su se pokazale netačne.
10. Bio je milijarder
Mnogi misle da je Hitler zapravio bio milijarder, ali da je to krio. Ne samo da je bio prebogat nego je i izbegavao plaćanje poreza, a njegovo bogatstvo se danas nalazi na nepoznatoj lokaciji. Postoje brojne teorije o toj lokaciji, ali se i dalje ne zna da li blago uopće postojalo.
11. Bio je pravi Džejms Bond
Prema nekim teorijama, Hitler je bio tajni agent britanske tajne službe.
12. Bio je meta atentata
"Operacija Valkira" nije samo film sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi. Radnja ovog filma temelji se na teoriji da je postojala zavera da se izvrši atentat na Hitlera. On je, naravno, propao.

Коментари