DOKAZ DA DUHOVI ZAISTA POSTOJE? 10 jezivih fotografija duhova i njihove priče...

    Duhovi su poznati po tome što ne vole da se slikaju. Kada neko tvrdi da ima sliku koja je dokaz da duhovi postoje, mnogo češće se ispostavi da je u pitanju fotošop ili igra svetlosti. 


Međutim, zaista postoje fotografije koje mogu biti dokaz da duhovi postoje! Ove fotografije su prošle test validnosti i test vremena. Pogledajte ovih 10 slika i priče koje stoje iza njih!

1. Grupna fotografija


Grupna fotografija
Foto: usercontent2.hubimg.com

Odred Kraljevske vojne flote skupio se za zajedničku fotografiju, ali kada je slika razvijena, brzo su shvatili da u vezi s njom postoji nešto vrlo neobično. Na slici se nalazio i Fredi Džekson koji je poginuo u jezivoj nesreći s propelerom aviona - dva dana pre fotografisanja.

2. Dama iz "Neženjinog luga"


Dama iz "Neženjinog luga"
Foto: usercontent2.hubimg.com

Ova fotografija nastala je na groblju "Neženjin lug" u Ilinoisu. Mnogi eksperti za paranormalno smatraju da je ovo jedno od groblja s najviše duhova na svetu. Prema rečima ljudi koji su uslikali ovu fotografiju, žena na njoj koja sedi sama nije bila tamo kada su napravili fotografiju.

3. Duh kauboja ili misteriozni stranac


Duh kauboja ili misteriozni stranac
Foto: inconscientecoletivo.net

Ajk Klenton je 1996. mislio da bi bilo zabavno da se obuče kao kauboj i da ga prijatelji slikaju na groblju Buthil. Kada je kasnije gledao sliku, Klenton je u pozadini primetio čoveka koji nije bio tamo kada je slika nastala. Ovo ga je zaintrigiralo i rešio je da se ponovo slika tamo s prijateljem umesto misterioznog stranca. Shvatili su da je bilo nemoguće da neko stoji na mestu stranca, a da mu se ne vide noge.

4. Duh iz šume?


Duh iz šume?
Foto: toptenz.net

Ovu fotografiju uslikao je sveštenik R. S. Blens u Australiji 1959. Deluje kao da se ispred šume na slici nalazi žena providnog tela. Da je ova slika nastala danas, svi bi verovatno mislili da je fotošopirana, ali fotošop nije postojao 1959. godine.

5. Devojčica iz vatre


Devojčica iz vatre
Foto: 2.bp.blogspot.com

Gradska skupština u Vemu, u Engleskoj, zapalila se 1995. godine. Požar je besneo cele noći, sve dok se zgrada nije pretvorila u zgarište. Na fotografijama koje je uslikao jedan od meštana jasno se vidi devojčica koja stoji usred požara. Niko se nije sećao da je u zgradi ili u blizini bila devojčica. Neki veruju da je ovo duh devojčice Džejn Čurm, koja je 1677. slučajno započela požar koji je uništio mnoge kuće u tom gradu.

6. Duh na zadnjem sedištu

Duh na zadnjem sedištu
Foto: toptenz.net

Mejbel Čineri je 1959. bila u poseti groba svoje majke. Da bi završila rolnu filma, uslikala je svog muža koji ju je čekao u kolima. Kada je razvila film naišla je na jezivo otkriće – na slici je njena pokojna majka sedela na zadnjem sedištu auta.

7. Monah u crkvi


Monah u crkvi Foto: 2.bp.blogspot.com

Sveštenik K. F. Ford je u Engleskoj 1954. fotografisao svoju crkvu, kada je slučajno napravio jednu od najuverljivijih i najpoznatijih slika duhova. Deluje kao da se na slici nalazi monah s jezivim izrazom lica. Ova slika je detaljno ispitana i utvrđeno je da nije reč o duploj ekspoziciji, kao i da negativ nije dorađivan.

8. Njegova omiljena stolica


Njegova omiljena stolica Foto: toptenz.net

Lord Combermer je poginuo 1891. godine, kada ga je udarila kočija. Kada je fotograf koji je slikao sahranu razvio slike iz kuće, na njima se video lordov duh koji sedi u njegovoj omiljenoj stolici. Možda mu kovčeg nije bio dovoljno udoban...

9. Braon dama


Braon dama
Foto: 4.bp.blogspot.com

Mnogi misle da je ovo najslavnija slika duhova. Nastala je 1936. u Norfolku, u Engleskoj, i do danas ostala neobjašnjena. Misli se da se na slici nalazi duh Doroti Taunsend koja je u 18. veku živela u toj kući s mužem. Legenda kaže da je ona bila ljubavnica lorda Vortona i da je njen muž Čarls saznao za to. Onda ju je zatvorio u udaljeno krilo kuće, gde je umrla nakon njegovog zlostavljanja.

10. Stepenište do zagrobnog života

Stepenište do zagrobnog života

Sveštenik Ralf Hardi je 1966. posetio Nacionalni muzej u Griniču u Engleskoj. Kada je razvio slike, primetio je figuru duha koji se penje stepeništem. Eksperti su ispitali ovu fotografiju i negative i svi su se složili da negativi nisu dorađivani i da nije reč o duploj ekspoziciji.

Da li je ovih 10 fotografija dokaz da duhovi postoje? Da li su dokaz da postoji život posle smrti? Problem je u tome što ovakve stvari uvek mogu da se ispostave kao prevara kada nema više očevidaca i neoborivih dokaza. Međutim, čak i najveći skeptici naježili su se zbog ovih slika i njih ne treba tek tako lako otpisati, već nastaviti s ispitivanjima.           


Коментари