IPAK JE ISTINA- POČELA OPERACIJA “ŽIG ZVERI”- Pokrenut koordinirani plan praćenja svakog čoveka na planeti… (VIDEO)

fgdrfgrtsdzfdw4xc

U prošlonedeljnom izvešaju o indijskoj katastrofi demonetizacije, počeli smo da povezujemo tačke između demonetizacije, pritiska za bezgotovinsko društvo, i šema za biometrijsku identifikaciju koja će na kraju povezati svačije otiske prstiju, skeniranja irisa, i drugih identifikacionih detalja, pri svakoj transakciji koju obave.

Pa, igra “povežite tačke“ je upravo postala još lakša.
Prvo, prošle nedlje je objavljeno da ključno veće koje savetuje vladu o implementaciji “ekosistema digitalnog plaćanja“ (koje gura i finansijra USAID), sada preporučuje da Indija poveže svoju nacionalnu bazu biometrijskih ličnih podataka direktno sa poreskim prijavama.
A sada se priča da Indija “radi na biometrijskom platnom sistemu koji će biti povezan sa korisnikovim jedinstvenim identifikacionim brojem, ili Aadhaar-om.“
Ne, nije potreban Nostradamus da bi se shvatilo gde sve ovo vodi: Od bezgotovinske zajednice i biometrijske identifikacione mreže, do bezgotovinske biometrijske mreže. A mi već znamo za bezgotovinsku zajednicu. Sada je vreme da prikupimo podatke o biometrijskoj identifikacionoj mreži.
I ne budimo naivni: Ovo je koordinirani plan da se širom sveta uvede biometrijski sistem ličnih podataka kako bi se pratio svaki čovek na planeti.
Ali s obzirom na to kojom brzinom ove nove biometrijske baze podataka stižu na mrežu, ne moguće je da ih jedna osoba sve isprati.

Lista biometrijskih ličnih podataka
Australija – Australija izdaje biometrijske pasoše od 2005. godine, a Odeljenje za imigraciju i graničnu zaštitu (DIBP) godinama vodi sabirne centre za izadavanje viza povezano sa biometrijskim podacima posetilaca. Ali sada će Australija prva da nas uvede u hrabri novi svet: DIBP će uvesti prvi “samo-obrađujući sistem“ za putnike na australijskim aerodromima, kasnije ove godine, koristeći biometrijske podatke umesto pasoša.
Kanada – Pod NEXUS-om, zajedničkim programom Kanade i SAD-a, za identifikaciju putnika se koristi skeniranje irisa. 2015.godine je kanadska vlada proširila biomerijski pregled, uključujući i otiske prstiju i digitalne fotografije, za posetioce iz svih 151 zemalja kojima je potrebna viza.
Grčka – U skladu sa diktatom Vašingtona, grčka vlada je spremna da izda nove biometrijske isprave ove godine. Kako je objavljeno: “ Neuspeh u blagovremnom pravljenju novih isprava bi mogao dovesti do suspenzije u bezviznom putovanju do SAD-a, koji Grci trenutno uživaju.“
Indija – Indija već godinama uzima otiske prstiju i skenira iris svom stanovništvu, u svojoj misiji izgradnje najveće biometrijske baze ličnih podataka na svetu. Plan da prikupe i sačuvaju biometrijske detalje od svih 1,2 milijardi indijskih građana je odvija brzo, i do sada je registrovano preko 1,1 milijardi ljudi, uključujući preko 99% svih Indijaca starijih od 18 godina.

Irak – 2016. godine je iračka vlada započela nacionalni sistem ličnih karti koji koristi biometrijske podatke. Ovaj sistem je naširoko kritikovan jer legalno omogućava diskriminaciju manjina.
Izrael – 2009. godine je Kneset usvojio kontroverzni zakon biometrijske baze podataka, da se utre put za implementaciju nacionalne biometrijske baze ličnih podataka. U julu prošle godine je objavljeno da je “pilot program“ završen i će svi izraelski stanovnici biti primorani da registruju svoje biometrijske detalje sa vladom. U decembru je objavljeno da se obavezna implementacija baze podataka odlaže i da otisci prstiju možda više neće biti potrebni.
Japan – 2007. godine je japanska vlada počela da zahteva otiske prstiju i digitalne fotografije svih stranih putnika. Sada vlada razmatra implementaciju biometrijskog platnog sistema koji će “omogućiti“ turistima da “registriju svoje otiske prstiju uz ostale lične informacije, a zatim polože određeni iznos novca na povezani račun,“ sa kog mogu da kupuju dok su u zemlji.
Ukrajina – Zakon koji je donela vlada Jaukoviča 2012. godine, zahteva od svih građana Ukrajine, bez obzira na starost, da dobiju biometrijski pasoš.
Ujedinjeno Kraljevstvo – Pod vladom Tonija Blera, a kasnije i Gordona Brauna, je pokušana implementacija nacionalnog identifikacionog registra i sistema ličnih podataka, koji bi zatevali unošenje velike količine ličnih i biometrijskih informacija u centralnu bazu podataka. Međutim, program je izazvao talase protesta i vlada je konačno, usled javnog negodovanja, ukinula plan za nacionalni regstar i umesto toga samo sprovela šemu biometrijskih ličnih isprava za strane državljane.
SAD – Izvršni nalog predsednika Trampa o ulasku “terorista,“ poziva Odeljenje za unutrašnju bezbednost da “ubrza završetak i sprovođenje biometrijskog sistema za praćenje ulaska i izlaska svih putnika iz SAD-a.“ SAD već 75 godina uzimaju otiske prstiju svim stranim turistima (osim Kanađana) i skladište ih u bazu podataka.

povezani tekst


Коментари