Ovaj dvoglavi džin od 3,5 metra je koračao Patagonijom, onda su došli Španci i evo šta se dogodilo … – VIDEO

dzinovi

Sigurno ste čuli za brojne priče o džinovima, ali niste čuli za ovu gde je džin imao dve glave.

Ova neverovatna priča je nastala zahvaljujući zloglasnom političaru i šumenu P.T Barnumu koji je bio poznat po svojim veštinama prepariranja.
Njegovi čuveni radovi su pružali svetu neverovatan pregled legendarnih stvorenja poput rogatog zeca, zmajeva, himera, pa čak i jednoroga.
Međutim, pored svih tih legendarnih stvorenja, on je preparirao i verovatno jedno jedino pravo stvorenje – dvoglavog patagonijskog džina Kap Dua.
Iako je bio visok preko 3,5 metra i imao dve glave, španski mornari su uhvatili ovog džina 1673. godine i držali su ga zatočenog na svom brodu. Zato što su ga stalno tukli i bičevali, džin je pokušao da pobegne, ali je poginuo u borbi kada mu je zabijeno koplje u grudi.
Nije najjasnije šta se nakon toga dogodilo, ali njegovi mumificirani ostaci su završili u Engleskoj u 19. veku i poslati su u Edvardijanski cirkus užasa gde su bili atrakcija dok nisu završili u Severnom Somersetu u Engleskoj 1914. godine.
Tamo su bili izloženi narednih 45 godina dok ih nije preuzeo Tomas Hauard 1959. godine. Ostaci džina su zatim završili u Baltimoru, a danas se može videti među ostalim zanimljivostima u antikvarnici u Baltimoru čiji je vlasnik Robert Gerber.
Gerber nudi malo drugačiju priču o prošlosti džina iako je njegov kraj i u njoj tragičan. On navodi da je njegovo telo pronađeno na plaži sa kopljem u grudima, ali da nije poznato ko ga je ubio. On zatim kaže da su njegovo telo mumificirali u Paragvaju kao neku vrstu božanstva.
Neverovatne glasine o džinu su došle do kapetana Džordža Bikla iz Plimuta, koji je zatim odlučio da nabavi njegove ostatke i odneo ga u Englesku gde se nalazio u Blekpul muzeju neko vreme. Tek nakon toga su džinovi ostaci završili u Baltimoru u Merilendu.
Najviši čovek ikada zabeležen je zvanično Robert Vadlou (1918.-1940.) sa visinom od 2,47 metara. Mnogi skeptici veruju da Kap Dua nije bio stvaran jer smatraju da je fizički nemoguće da čovek bude toliko visok, pa čak ni da ima dve glave, mada je ranije bilo slučajeva da su se blizanci rađali spojeni sa dve glave.
Oni koji su videli prepariranog džina uživo tvrde da deluje veoma stvarno i da uopšte ne deluje kao da je napravljen da bi bio atrakcija.
Koliko god to bilo neobično, Kap Dua nije bio jedini džin koji se pojavljuje u pričama iz 17. veka. Holandski kapetan Sebalt de Vert (1567.-1603.) je opisao incident tokom kog su on i njegova posada nabasali na čitavu rasu džinova dok su prolazili kroz Magelanov prolaz. Njih je navodno napala grupa crvenokosih džinova crvenkaste kože koji su bili veoma agresivni.
Postoje i neki dokumenti iz istog perioda koji potvrđuju postojanje džinova. Jedan od njih je Kodeks Rios, poznat i kao Kodeks Vatikan A. Ovaj rukopis je italijanski prevod iz 16. veka starijeg dokumenta iz španske kolonijalne ere. Rukopis obuhvata intrigantne ilustracije astečkih ratnika koji ubijaju džinovskog čoveka, a navodi se čak i njegovo ime – Kinamecin, što u prevodu znači „jedan od starih“.
Ovaj i mnogi drugi dokazi podržavaju teoriju da je na američkim kontinentima nekada živela rasa crvenokosih džinova. Prema legendi, oni su došli sa izolovanog ostrva prešavši okean splavovima kada je kataklizma pogodila njihovu domovinu.

Коментари