Političar šokirao javnost izjavom i upozorio: Narode, sprema nam se veštački zemljotres koji će nam uništiti zemlju! Evo šta se dešava..

haarp3

Gradonačelnik Ankare je u utorak upozorio da neprijateljske spoljne snage planiraju da organizuju veštački zemljotres u Turskoj, koji je sposoban da nanese veliku štetu širom zemlje.

Melih Gokček, koji je gradonačelnik od 1994. godine, izneo je tvrdnje, nagoveštavajući da bi bila korišćena sofisticirana tenologija za upravljanje vremenom kako bi se aktivirao veštački zemljotres koji bi oštetio ekonomiju Turske.

Njegovi komentari su načinjeni nakon što su dva zemljotresa pogodila zapadnu provinciju Čankale u ponedeljak i utorak ujutru, jačie 5,3 i 5,2, navela je turska Uprava za katastrofu i vandredne situacije (AFAD).
U ovim tvitovima, Gokček je podelio video koji tvrdi da je postojao alat za izazivanje veštačkih zemljotresa, i on je pozvao da se sve podmornice i brodovi sa velikom opremom stave pod kontrolu vlasti.
Gokček je rekao da je “istraživao“ ova dva potresa i ukazao da su mogli biti uzrokovani mogućim stranim mešanjem.
“U blizini je bio brod koji je vršio seizmološka ispitivanja. Potrebno je utvrditi šta je taj broj istraživao i kojoj zemlji pripada“, napisao je on.

Krajnji cilj je, ukazao je on, da se izazove zemljotres u blizini Istambula, u pokušaju da se iscenira ekonomski “puč“.
“U ovom trenutku, puč usmeren na Tursku je zemljotres u blizini Istambula, koji bi izazvao ekonomski kolaps Turske“, tvrrdi Gokček.
Nije prvi put da Gokček, jedan od koloritnijih članova vladajuće “Partije pravde i razvoja” (AKP), ima takve fantastične tvrdnje.
Nakon propalog puča prošle godine u julu mesecu, on je sugerisao da je proterani sveštenik Fetulah Gulen, koga Ankara krivi za puč, hipnotisao svoje sledbenike kroz duhove.
Region Čankale obuhvata Dardaneli moreuz koji je kapija Mramornog mora i vodi do Bosfora u Istanbulu.
Sam Istanbul leži na velikoj zoni sklonoj zemljotresima i 1999. godine je zemljotres severozapadno od grada ostavio 17.000 mrtvih.
>
To nije prvi put da visoki turski zvaničnik krivi strane elemente za zaveru da naškodi ekonomiji zemlje.
Prošlog meseca je sam predsednik Redžep Tajip Erdogan okrivio zaveru za nedavni pad vrednosti lire, bez da je rekao ko je kriv, ali rekavši, da su takvi postupci bili nalik “terorističkim“.
“Cilj je spustiti Tursku na kolena. Oni koriste devizni kurs kao oružje“, rekao je on.
U prve četiri nedelje 2017., lira je izgubila sedam odsto svoje vrednosti u odnosu na dolar, nakon što je izgubila četvrtinu vrednosti u odnosu na novčanicu 2016. godine.

procitajte jos:PROBUDIO MILIJUNE DOKAZIMA: ‘U tijeku je najveći zločin u povijesti, a vi šutite!’

Коментари