Soroš organizuje eliminaciju gotovine kako bi uveo diktaturu tajne svetske vlade

sobgnflergjdfvlk

Insajder koji je radio sa milijarderom Džordžom Sorošem, tvrdi da Soroš organizuje eliminaciju gotovine kako bi uveo diktaturu tajne svetske vlade.

Prema rečima bivšeg Soroševog kolege, Džima Rodžersa, mnoge vlade širom sveta već postepeno ukidaju korišćenje gotovine, što je, kako on kaže, deo poteza za unapređene plana Novog svetskog poretka.
“Vlade uvek prvo gledaju sebe, i to je ista stvar koja se dešava stotinama godina“, rekao je on tokom intervjua sa “MacroVoices Podcast”.
“Indijci su nedavno uradili istu stvar. Oni su povukli 86 odsto novca u opticaju, i sada su načinili nezakonitim da se troši više od 4.000 dolara prilikom svake gotovinske transakcije, a u Francuskoj ne možete koristiti više od 1.000 evra“
Nakon terorističkog napada Šarli Ebdo 2015. godine, Francuska vlada je zabranila gotovinska plaćanja u većem iznosu od 1.000 evra, sa tadašnjim ministrom finansija Mišelom Sapinom, koji je tvrdio da je neophodno “boriti se protiv upotrebe gotovine i anonimnosti u francuskoj ekonomiji“.
Indijski premijer, Narendra Modi, povukao je novčanice od 500 i 1.000 rupija, uklanjajući 86 odsto državnih novčanica iz opticaja.
Evropska komisija je nedavno izdala “mapu puta“ za sprovođenje strogih ograničenja i izveštavajući o uslovima po pitanju upotrebe gotovine širom Evropske unije, sa konačnim ciljem potpune eliminacije upotrebe gotovine.
Rodžers je upozorio da je trend vlada da eliminišu upotrebu gotovine za ekonomske transakcije deo šireg napora tih vlada kako bi sprovele stanje nadzora diretnim praćenjem navika trošenja svojih građana.

Коментари