Znatiželja pronalazi više dokaza da je Mars bio useljiva

Image result for Žitelji marsovske kolonije, Endrju D. Basijago i Laura Magdalena Ajzenhauer

NASA-in rover Curiosity je pronašao još jedan dokaz da je crvena planeta je u stvari useljiva jednom. Osim toga, stručnjaci su došli do zaključka da je crveni planet (Mars) možda primed za evoluciju mikroba života nad stotinama milijuna godina.
Rover je otkrio -za prvi vremenskim bora, element koji podržava teoriju da je u dalekoj prošlosti, Mars bio useljiva, posjeduje klimu sličnu onoj zemlji.

Bor je elementarna potpis da ispari lišće vode na Zemlji, te je čest u sušnim područjima.
S ovom novom otkriću na Mount Sharp, u Gale krater, znanstvenici vjeruju da je drevni površinske vode i podzemlje voda Mars nekad bili tekućina i sposoban za skrivanje život. Točno vrijeme okvir i era za stanovanje ostaje za raspravu.


Međutim, brojni stručnjaci su došli do zaključka da je crvena planeta možda primed za evoluciju mikroba života nad stotinama milijuna godina.
„Ako bor koji smo našli u kalcij sulfat mineralnih vena na Mars je slično onome što vidimo na Zemlji, to bi značilo da je podzemna voda drevnog Marsa bio bi [32-140 stupnjeva celzijusa] s neutralnim-to-alkalna pH, ”Patrick Gasda, postdoktorand istraživač u Los Alamos National Laboratory u New Mexicu, navodi se u priopćenju.
Stručnjaci ukazuju da su rezultati sugeriraju da Marsova 'Gale krater vjerojatno formirana u vrijeme kada je Crveni planet bio mokar, a jezero konačno formirana unutar kratera.Godinama nakon toga, jezero je nestao, a krater je pokopan sedimenata.

Još Otkriće ChemCam
Laserski pucanje kemije i kamere (ChemCam) Instrument znatiželja je identificiran element na Mars .
„Ne prije misije na Mars je pronašao bor”, rekao je dr Patrick Gasda, istraživač u Los Alamos National Laboratory.
„The ChemCam Instrument daje kvantitativne elementarne sastave ciljeva u Gale krater koriste laserski inducirane probojni spektroskopije”, objasnio znanstvenici.

„Uočili smo bor linije u 23 kalcijevih sulfata vene: 3 u Yellowknife Bay i 20 u Murray jezerske Muljnjak i Stimson eolskih pješčenjaka jedinica od 727 sol, kao radoznalost stigao na bazi Mt. Sharp, 5 kilometara sedimentna humak u središtu Gale krater.”
„ChemCam ne mogu izravno utvrditi mineralogije, ali bor vjerojatno predstaviti kao boraksa kao dominantnom fazi borat u Gale krater vene, na temelju prethodne procjene temperature vena tekućine”, rekli su istraživači.
„Borati tvore u ovom okruženju tendenciju precipitacije s blagim lužnatim tekućine. Temperatura tekućine i pH podrazumijeva ti vene su potencijalno stanovanje okruženja.”

jos:Planeta Mars je naseljena