Da li su egipatski hijeroglifi dokaz da putovanje kroz vreme postoji – VIDEO

egipat

Teoretičari zavera i pseudoarheolozi tvrde da su pronašli nepobitan dokaz da su drevne Egipćane posetila bića sa naprednom tehnologijom iz budućnosti.

Oni navode da hijeroglifi stari 3.000 godina iz hrama Setija I u Abidosu u Egiptu prikazuju helikopter, avion i futurističku letelicu pored uobičajenih hijeroglifa sa insektima, simbolima i zmijama.
Ovi hijeroglifi su postali poznati kao „hijeroglifi helikoptera“ među teoretičarima zavera, a mnogi koji podržavaju ovu teoriju kažu da su drevne civilizacije morale videti barem slike modernih letelica, ako su uspele da ih urežu u vidu hijeroglifa.
A da bi se to dogodilo, morao je da ih poseti neko iz budućnosti.

Neki su čak naveli i da su vanzemaljci umešani.
Prema popularnom mitu, jedna „napredna rasa“ sa udaljene napredne planete je u prošlosti posetila Zemlju i podelila svoju futurističku tehnologiju sa primitivnim Egipćanima.
egipat2
Smatra se da su ista ta bića sa druge planete odgovorna za izgradnju piramida, Stounhendža i drugih neverovatnih spomenika širom sveta.
Stiv Mira je NLO stručnjak koji putuje širom SAD i govori hijeroglifima helikoptera. On prikazuje slike ovih hijeroglifa i komentariše ih.
„Ne kažem da je ovo na slici helikopter, ali šta god da je, Egipćani su morali da ga vide prvo“, rekao je on.

Ipak, skeptici isključuju mogućnost putovanja kroz vreme jer veruju da Egipćani ne bi propustili da zapišu nešto od tolike važnosti, pored toga što su nacrtali nešto u vidu hijeroglifa u nekom zaturenom uglu.
Takođe su se pojavili dokazi da su originalne fotografije hijeroglifa sa oblicima aviona i helikoptera digitalno obrađene.
Neki skeptici su otišli još dalje, tvrdeći da su futuristički hijeroglifi nastali preklapanjem egipatskih imena jednim preko drugih.
Egiptolozi tvrde da preklapanje hijeroglifa nije retka pojava.
S objašnjenjem da su faraoni imali po pet imena, ova teorija uopšte nije nemoguća jer svako ime koristi drugačije hijeroglife.
U ovom konkretnom slučaju, ime Ramzes II je najverovatnije urezano preko imena Seti I ili obrnuto.
Ko je u pravu? Da li ćemo ikada saznati?

Коментари