Die Glocke: Tajno nacističko oružje

Die Glocke navodno je takozvano čudotvorno nacističko oružje - Wunderwaffe.
Wunderwaffen - Wunderwaffen je nemački izraz za tzv "Čudesno oružje". Ovaj termin je za vrijeme Drugog svjetskog rata, nacistička Njemačka koristi za opisivanje nekoliko revolucionarnih "superweapon". Većina ovih oružja su razvijeni i učestvovao u borbama u suviše malom broju i kasno da se preokrene tok rata. - wikipedia
Opisao ga je poljski novinar i pisac Igor Witkowski u knjizi Istina o Wunderwaffe-u (2000) spopularizovali kasnije vojni novinar i pisac Nick Cook, kao i Joseph P. Farrell i drugih autora koji su dati u vezi sa antigravitáciou, nacističke vidovnjake i istraživanja slobodne energije.
Witkowski je naišao na detalje Die Glocke u transkriptu intervjua SS oficira Jakob Sporrenberga, koja je stekla zahvaljujući kontaktu sa poljskim obavještajne službe.
Sporrenberg govorio njemu detalje eksperimenta koji je sproveden u tajnoj bazi Riese, koja je sadržana u Owl planinama u blizini Waclaw rudnika u blizini granice sa Češkom.
Mnogi autori su napisali da je ovaj uređaj tajna Nazis koristi se za putovanje u vremenu.
Prema članku Patrika Kiger-a objavljenom u časopisu National Geographic, Die Glocke postala je popularna tema špekulacija zajedno sa drugim tajnim oružjem.
Oružje Die Glocke predstavljena je kao magično okultno oružje zasnovano na tehnologiji koja je daleko prevazišla sve što je čovječanstvo moglo da stvori.
Postojanje revolucionarna tehnologija navela je mnoge pisce fantazije. Neki od njih kao što su Jan Van Helsing Norbert-Jürgen Ratthofer i Vladimir Terziski značajne probleme pretify stvarnosti malo mašte koja je uključivala zagonetan oružje nacističke ezoterične tajno društvo i NLO fenomen, koja je počela da se brzo proširila u pedesetih godina.


Pa šta je Die Glock?

Die Glocke bio je projekt na kome su naučnici iz nacističke Nemačke za SS radili u objektu poznatom kao Riese blizu rudnika Vaklava u blizini poljskog grada Ludwikowice Kłodzkie.
Zvono se opisuje kao uređaj napravljen od čvrstog i teškog metala sa približnim prečnikom 2,7m i visinom između 3,7 i 4,6 m. Kao što se navodi u nazivu, oblik sličan velikom zvonu.
Prema intervjuu Cookovho Witkowskim s ovim uređajem sastojao se od dva suprotna cilindara koji su ispunjeni tvari poput žive ljubičaste boje.
Ova metalna tečnost je kodirana Xerum 525 i deponovan je u metru visoke gustine u olovnom kućištu. Rečeno je da su u eksperimentima korišćene i druge supstance navedene u obliku lakog metala, uključujući torijum i berilijum perokside.
Witkowski opisuje da kada je zvono aktivirano, njegov efekat varira od 150 do 200 m.


Šta je bio cilj Die Glock?

Poljski novinar to objasnio Cilj projekta bio je stvoriti antigravitacionu vožnju - Zato je Die Glocke bio snažan lanac na tlo.
Witkowski objašnjava da ako je uređaj aktiviran, mogao je izazvati smrt živim bićima u rasponu od 150 do 200 metara, zamrzavanje krvi u cirkulatornom sistemu, raspad organskih tkiva i slično.
Pet od sedam članova istraživačkog tima na čelu sa fizičarom Waltherom Gerlachom umrla tokom testova i uzrok smrti nije razjašnjen.

Igor Witkowski
Witkowski u svojoj knjizi uči da je francuski naučnik Elie Cartan, nakon prvog svjetskog rata je preduzela važne korake u istraživanju antigravitácie. Međutim, antigravitacija koju je napravio njegov uređaj je bila suviše slaba da bi pronašla praktičnu primjenu. Die Glocke se može zasnivati ​​na tehnologiji koju je izmislio Cartan.
na određene dokaze na osnovu Witkowski tvrdi da okolnih dolina, u kojem se nalazi jama Waclaw (50 ° 37'43 "S 16 ° 29'40 'V) oko 3,1 km jugoistočno od glavnog kompleksa Sokolec, Riese porcije, nalaze se ruševine betonske konstrukcije poznate pod nazivom Henge. Mogla bi da služi kao suđenje protiv gravitacije.
Međutim, ostaci napuštene zgrade smatraju se ostacima konvencionalne industrijske rashladne kule.

Da li Die Glock postoji ili ne, ostaje jedna od najvećih misterija nacističkog doba.
Međutim, znamo da Riese zapravo postoji i sastoji se od podzemnih objekata koji su izgrađeni od 1943-a iz Książskog zamka, sa tunelima, željeznicama, telefonskim linijama i tako dalje.
Broj radnika na ovom projektu je oko 13 tisuća zatvorenika, uglavnom je transportovana iz Auschwitza i prema iskazu svjedočio Imperial arhitekt Albert Speer, budžet za izvođenje radova je oko 150 miliona Marieke.

Коментари