Šta je tražila Feneristička jedinica Ahnenerbe u Kareliji?



Imali smo priliku da čujemo Hitlerove tajne istrage, mistična iskustva i tajne artefakte. Ali u skorije vreme, zanimljiva i prilično misteriozna činjenica je sastavljena: nemačke trupe su sprovele veliko istraživanje u Kareliji, uključujući i jedinice Ahnenerbe elite. Šta je tražila Feneristička jedinica Ahnenerbe u Kareliji?


Fašistička jedinica i njegova svrha

Poznato je da je Hitlerov cilj bio uspostaviti pogled na svet. Ali, jasno je bio svestan da se to može postići samo ako ima novo, moćno oružje koje niko još nije imao. Ipak, svi razvojni događaji u ovoj oblasti zahtijevali su ne samo vrijeme, već i super-moćni uređaj sposoban stvaranja nerealne energije.
Hitler je oduvek bio naklonjen proučavanju mističnosti i okultnih teorija i zato je odabrao da uzme najmanje otpor. Proučavao je mitove i legende o narodima, koji su uključivali tajne artefakte, od kojih je većina imala veoma stvarnu osnovu. A onda je zapalio želju da ih pronađe. Sigurno mu je obećao nevidljive izglede. Za pretragu u tako velikom obimu stvorene su elitne trupe specijalnog angažmana. Ukradeni su iz biblioteka i muzeja u Poljskoj, Francuskoj, SSSR-u, oduzeli drevne rukopise i odmerili najvrednije. Hitler je bio uveren da tajni dokumenti sadrže tačne informacije o tome gde su prikriveni predmeti i kako mogu da rade sa njima.

Jedinica Ahnenerbe

Jedinica Ahnenerbe bila je među specijalno raspoređenim trupama. Kaže se da su njegovi članovi bili angažovani u mističnom razvoju. I ni Karelli nije propustio svoju pažnju. U šumi blizu Kestenga (Kestenga, vrijedno) naučnici su pronašli medaljon jednog od oficira elitne nacističke grupe Dead Head. Vojnici ove divizije često su korišćeni u najvažnijim operacijama. Oni su takođe učestvovali u bitci kod Stalingrada i bitke kod Kuriškog arka. Ali, kao što znamo, u Kareliji nije bilo dugih i besnih borbi, a nije bilo naročito važnih operacija. Zašto se onda ovde nalazio jedan elitni službenik?
Dođite da se pridružite potrazi za domovini koju je vodio Viktor Komkov. Istraživači su našli nešto posebno: kod Eletyozere (ime jezera, Elethezero, koji nisu imali vojnog značaja, pronađene su dvije masovne odbrambene linije. Prvi je bio pod kontrolom norveškog volonterskog skijaškog bataljona SS Nord, a drugi je pao pod SS Hunter Division.
U Eletjezeru je pronađen mali grad, čije su zgrade ojačane drvom. Prema naučnim proračunima, verovatno je izgrađen u istraživačke svrhe, a ne u odbrambene svrhe. Izvanredno je da je u jednoj od rupa pronađena vrpca koja je imala pravo da nosi samo veće vojne serije. Takvo oružje koristilo se za izvođenje posebnih magičnih rituala. Tri špilje su pronađene u neposrednoj blizini, ali nisu mogli prodreti jer su se sve srušile zbog pažljivih eksplozija.

Pa šta su se složile SS elite u Kareliji?

Kako se ispostavilo, ova mesta privlače ne samo Nemce. Odavno su mnoge predmete predavali istraživači iz posebnog odseka VČK-OGPU (VČK - Sve ruska vanredna komisija za borbu protiv kontrarevolucije i sabotaže u Narodnom komesarijatu RSFSR, zvana Ceka; OGPU - Politički subjekt Ujedinjenog Država, Napomena. transl.), koju je predvodio Gleb Bokij, a potom i grupa naučnika na čelu sa šefom neuronističke laboratorije Aleksandrom Barchenkoom. Ekspedicija donela je nenadmašne rezultate - pronađen je severno Shamballa! Međutim, sam Barčenko bez sumnje smatra Kareliju "teritorijom drevnih magičnih znanja".
Prema jednoj od legendi, mora se naći podzemni hram boginje Jumally, u kome je skriven zlatni kup Vikinga. Bez obzira na opcije koje on ima, ne može se reći, ali istraživači pretpostavljaju da su njegove magične sile praktično neograničene. Kažu da je šolju pretražio i istaknuti ruski mistik Nikolaj Rerić. Na njega je saznao iz tajnih dokumenata njegovog oca Konstantina Fjodorovicha Rericha, jednog od lidera Petrogradskih Masona. Jasno je da takav važan artefakt, koji svojim vlasniku omogućava da dobije beskrajne mogućnosti, nije mogao skrenuti pažnju Hitlerovoj vojsci.

Iznenađujuće otkriće

Ali moguće je da nacisti čak nisu tražili Viking kup. Samo je nedavno istraživač Kolanskog poluostrva i Karelije Vladislav Trošin iznenadio otkriće. Našao je tajne materijale koji nesumnjivo ukazuju na to da su Nemci koristili specijalne snage za stvaranje tzv. "Smeća".
Prvobitni stanovnici Karelije, Sami, kažu da su more ili prirodne ili ljudske građevine koje se sastoje od velikog kamena izgrađenog na nekoliko manjih. U sjedištima, kako kažu, živi Sama duhovni duh. "Uz pomoć posebnih rituala, moguće je učiniti nemoguće izvoditi sa stanovišta savremene nauke", kaže Vladislav Trošin.

Tajanstveni fenomen je rezultat konstantne komunikacije šamana sa višim duhovima

Danas su razbijeni na celoj teritoriji Karelije. Izvanredno je što kamenje, svako težak nekoliko tona, može s vremena na vrijeme da se pomera. Sami tvrde da je taj misteriozni fenomen rezultat stalne komunikacije šamana sa većim duhovima koji naseljavaju ove teritorije. Izgleda nerealno da se svake godine broj misterioznih okupljanja povećava kao da bukvalno raste iz zemlje. I oni koji su počeli da se raspadaju pod uticajem vjetrova i kiša bukvalno su obnovljeni kao da su nevidljive ruke.
Vladislav Trošin nakon istraženi značajan dio teritorije Karelija, istakao je da je jedinica Anenerbe vjerojatno bilo nemoguće - nije mogla skoro doći zajedno i dostaviti da ispune svoje zadatke. "Samo pogledajte rata mape Karelija, kroz koje prolaze kroz liniju fronta i uporediti ih sa trenutne pozicije geoloških kvarova i da je utakmica", kaže on. "Ovo je rezultat interakcije Anenerbe i Mystic ujedinjuje, jer do tada nikada neće line breaks ne snima, ali slične anomalno jezgra se često pojavljuju na mjestima izuzetno jak akumulaciju energije."
Ali sa potpunom preciznošću, koliko je SS elita napredovala u svojim istraživanjima, teško je, jer su svi tragovi njihove aktivnosti gotovo potpuno uništeni. Možda bismo trebali biti upoznati sa misterioznim zemljama Karelije. Ko zna kakve tajne još uvek sakrivaju njenu teritoriju.

Коментари