Tehnološki napredne civilizacije davno su postojale!



U maju je 2017 izdao profesor Jason Thomas Wright iz Odsjeka za astronomiju & Astrofizika i Centar za eksoplanete i naselja na Državnom univerzitetu u Pensilvaniji (Odsek za astronomiju i astrofiziku i Centar za eksoplanete i životne sredinein Pennsylvania State University) za svoj novi naučni rad. U dokumentu se govori o postojanju starih, nepotpunih civilizacija na visokom tehnološkom nivou u našem solarnom sistemu i na Zemlji. Zove se "Prethodne autohtone tehnološke vrste"(Ranije originalni tehnološki tipovi).
Astrobiolozi su dugo zabrinuti pitanjem da li postoji život u našem solarnom sistemu kao na Zemlji ili ako je ikad postojao. Profesor Wright veruje da se nauka više fokusira na tehničke artefakte nego na mikrobe. Ako je nekada bila visoko tehnološki napredna civilizacija na Zemlji i na drugim planetama Sunčevog sistema, još uvijek postoje tragovi civilizacija. Pored artefakata, mogle bi biti takozvane "tehnosignature", koje su dokaz za funkcionisanje napredne tehnologije vanzemaljskih civilizacija ili starih izumrlih originalnih civilizacija u solarnom sistemu, koji su i dalje očuvani. Na Zemlji, ali i na Veneri i na Marsu, pronađeni su neobični artefakti, ukazujući na ove civilizacije, koje su ponekad uništene u dalekoj prošlosti.
Na Zemlji, na stotine miliona ili čak milionima godina, većina imanja preživelih biće uništena erozijom. Rane tehnosignature bi tako mogle najbolje preživeti ispod Zemlje, Marsa i Meseca. Ove teorije nisu nove i postale su popularne kod poznatog naučnog fantastičnog filma "2001: Space Odyssey". Ako se na Mesecu stvarno pronađe drevni artefakti - a mnogi potvrđuju - verovatno su došli sa Zemlje. Drevna zaboravljena civilizacija može ih stvoriti.
Naravno, postavlja se pitanje kako su ove ili možda još nepoznate tehnološki razvijene civilizacije isterane u prošlosti. Najbliže objašnjenje moglo bi biti ogromne kataklize, kao što su prirodne katastrofe ili asteroidni uticaji koji su izazvali globalno zagrevanje i ledeno doba. Ako je ova vrsta kolonizovala Mesec i druge planete solarnog sistema u praistorijskim vremenima, ove prirodne katastrofe mogle su se desiti na drugim planeti. Moguće je, i sve to ukazuje na to da je bilo nekoliko masovnih katastrofa u celom solarnom sistemu. Objašnjenje bi moglo biti eksplozija planete iz koje je nastala današnja glavna planeta asteroida, međupanetarni rat, gama zraci ili supernova. Čak i ako nisu izgubili tu vrstu, oni bi se vratili na netehnološki nivo ili napustili Sunčev sistem. Možda je došlo do kombinacije nekoliko navedenih događaja.
Trenutno postoji zahtevna potraga za nepoznatim civilizacijama širom solarnog sistema, a NASA je nedavno objavila da predviđa život u određenim mjesecima Saturna i Jupitera. Srodni rezultati istraživanja bi trebali biti objavljeni uskoro. Najnoviji teleskopi mogu da otkriju izvore svetlosti u glavnom pojasu asteroida ili u Kuiperovom pojasu koji mogu da dolaze iz gradova. Takođe Mars je veoma čudna planeta i čini se da je njegova površina slična današnjoj Zemlji, a jednom je uništena ogromnom katastrofom. Marsovi meseci takođe su neuobičajeni i mogu se veštački stvoriti. Isto se moglo reći i za Zemaljski Mesec.
Akademska arheologija i paleontologija još uvek zvanično nisu našli nikakve dokaze. Međutim, godinama, bilo je dokaza da su takvi nalazi sakriveni da bi se sakrila istina. Ako na Zemlji ima bilo kakvih tehnoloških znakova, koliko ih ima godina? Biološki materijal se razbija za nekoliko sedmica. Vremenski uslovi i erozija uništavaju čvrstu kamenu i metale u nekoliko vekova ili milenijuma. Kroz ljudske aktivnosti na Zemlji ta stopa se ubrzala mnogo puta. Najstarije građevine na Zemlji su piramide koje mogu biti stare i desetine hiljada godina. Ako su neke strukture bile pod ledom, u udaljenim dijelovima ili u izolovanim pećinama, mogli su da traju mnogo duže. Iako su ovi uslovi idealni za očuvanje, ništa ne može trajati više od nekoliko stotina hiljada godina. Samo fosili i fosili.
Stotinama miliona godina kroz tectoniku ploča, ništa ne treba pronaći. Sve bi bilo tako zakopano duboko na zemlji ili pod snegom. Prema geološkim slojevima i fosilima koji su do sada otkriveni, otkriveno je da je na Zemlji nastao čudan događaj pod nazivom "Kamber eksplozija". Prije 540-a, u milionima godina, možda u relativno kratkom vremenskom periodu, možda je prisutna i prva pojava svih životinjskih vrsta danas. Sve ove životinje iznenada su se pojavile u velikom broju i bez direktnih predaka u njihovoj sadašnjoj i zreloj formi. Dakle, ako su bile rane inteligentne civilizacije, tada su bili mnogo stariji ili mlađi od 540-a već milijun godina.
Ako ove civilizacije vode astronautiku, još uvijek moraju biti tehnološki artefakti na Mesecu ili u glavnom pojasu asteroida. Mogli su da tamo rude. S obzirom na to da se na Mesecu ne dogode nikakvi meteorološki uticaji kao što su vetar ili erozija, takvi artefakti bi mogli biti zadržani mnogo duže. Ali takođe bi mogle biti i podzemne baze koje bi mogle biti dobro očuvane.
Na površini Marsa i Venera može izgledati slično. Ove planete mogle su imati habajuće površine prije milionima godina. Ostanak ove vrste i civilizacije danas bi bio sahranjen pod debelim slojem prašine i depozita. Zbog toga bi bili zaštićeni od dalje erozije, a ne samo na površinskim fotografijama. Ako je bilo preživelih koji su preživeo takve ogromne katastrofe, oni bi padali ispod površine i tamo izgradili. Možda se to desilo na Zemlji. Postoje izveštaji o drevnim tunelima i pećinskim sistemima koji su kreirani savršenom tehnologijom.
Krajem septembra, 2017 je intervjuisan na TV emisiji Good Morning Britain. Gost je bio bivši astronaut Al Worden, koji je bio pilot programa Apollo-15 kada je sleteo na Mesec u 1971-u. Proveo je ukupno šest dana u komandnom modulu samima, a Mesec zajedno kružio 75. Pitali su ga da li veruju u vanzemaljska bića. Al-Vorden iznenađujuće je objavio da ne samo da veruje u vanzemaljsko postojanje već i da su u dalekoj prošlosti vanzemaljci sleteli na Zemlju i stvorili našu civilizaciju. Rekao je da je samo čitao sumersku književnost. U ovome, sve je tačno opisano.
Al Worden: "Mi smo vanzemaljci, ali i dalje verujemo da je to neko drugi! Ali mi smo oni koji su došli iz drugih krajeva nego sa Zemlje. Vanzemaljska bića su morala da prežive i sletaju na Zemlju na malim svemirskim brodovima. Zatim je počela nova civilizacija! Ako mi ne verujete, nabavite knjigu o starim Šumerima i vidite šta su napisali. Opišite sve potpuno otvoreno. "
Sumerska kultura jedan je od najstarijih na svetu, a njegova istorija je očuvana na gline tablicama i valjcima za buduće potomstvo. Može se reći da su kosmički bogovi doneli život na Zemlju. Slične priče mogu se naći iu drugim drevnim kulturama. "Bogovi" su došli na Zemlju da bi stvorili civilizaciju. U njihovom astronautskom odijelu ima mnogo slika ovih kosmičkih bogova.
Al Woren je takođe rekao da bi zemlja u bliskoj budućnosti mogla postati nepopstavljiva, a NASA već traži egzoplanete za stanovanje i pronalazeći ih. Problem je rastojanje od nekoliko svetlosnih godina i prevoz tamo. Prema tome, svemirski brodovi koji mogu da se kreću brže od svetlosti treba da rade. Upravo je ovaj scenario morao da se desi pre nego što su čovjeći ili svemirski svemir prvi put došli na Zemlju. Traženo je mesto za preživljavanje. Mars i druge planete solarnog sistema izgleda da su doživjeli nekoliko velikih katastrofa, a preživjeli su spaseni na Zemlji.


Al Worden je jedan od mnogih na dugačkoj listi Apolona-astronauta koji govore o vanzemaljcima. Ostali saradnici NASA-a i bivši službenici tajne službe pristupili su ovom predmetu detaljnije i informisali o tajnom svemirskom programu koji je stvoren kako bi spasao izabrani deo čovečanstva. Ovi programi tajnog prostora su zapravo otkrili drevne ostatke kosmičkih civilizacija u našem solarnom sistemu i uspostavili su kontakt sa nekoliko vanzemaljskih kultura. Čini se da se tajne pripreme odvijaju decenijama. Pripremaju se za niz globalnih katastrofa koji bi mogli da obrišu veliki deo čovečanstva. Sve je u vezi sa sumerskim bogovima Anunnaki?

Коментари