Novi 5G bežični internet dolazi i ubiti će nas sve! OVO JE OZBILJNO!

internet stvari 5G

“Ako vam se ne sviđa u kojem se smjeru krećemo kao čovječanstvo, sada je vrijeme da učinite nešto po tom pitanju.” Dr. Kate Raynes-Goldie
ŠTO JE 5G?
5G se odnosi na bežičnu tehnologiju “5. generacije”. Njegova namjena je pružiti brže i veće kapacitete prijenosa ogromnih količina podataka koji će se generirati putem Interneta stvari (IoT), pametnih kuća, pametnih gradova, automobila bez vozača i video streaminga.
5G će koristiti frekvencije višeg milimetarskog vala (MMW) koje nikada prije nisu korištene za internet i telekomunikacijske tehnologije. Ovi valovi ne putuju tako lako kroz zgrade kao niže frekvencije, tako da bi prema izvornoj marketinškoj shemi, 5G zahtijevao milijune novih takozvanih “malih stanica”, odnosno bežičnih telekomunikacijskih objekata. No, u novije vrijeme, broj bežičnih tvrtki je izjavio da 5G signali mogu putovati 3000 stopa (više od pola milje). Bez obzira na to, bežična telekomunikacijska industrija još uvijek agresivno traži da opremi svjetiljke i stupove za opskrbu električnom energijom diljem zemlje bežičnim antenama  koje će nas zračiti opasnim zračenjem pored, ili u našim domovima, 24 sata dnevno 365 dana godišnje, od začeća do smrti.
U svjetlu snažnije i sve veće neovisne znanosti koja dokazuje štetne učinke po zdravlje od radiofrekvencijskog / mikrovalnog zračenja, pretrpavanje naših susjedstva s 5G-infrastrukturom može se pokazati vrlo loše idejom.
ŠTO JE INTERNET STVARI?
Internet stvari (IoT), kao što se prodaje  javnosti, vizija je povezivanja svake moguće “stvari” s internetom – svim strojevima, uređajima, objektima,  pa čak i našim mozgovima. Osim toga, internet stvari će uključivati umjetnu inteligenciju (AI), proširenu stvarnost (AR), virtualnu stvarnost (VR), robote, mikročipirane ljude i proširene ljude (ljude s nekom vrstom tehnologije ugrađene ili integrirane u svoju biologiju kako bi “poboljšali” ljudske osobine ili sposobnosti, kako tvrde). IoT senzori i nadzorne kamere će također prekriti naše zajednice. Novi cyber fizički sustav interneta stvari će učiniti sve objekte “pametnima” – tj. Spojenim na Cloud – čime će omogućiti sveobuhvatnu komunikaciju stroj-na-stroj (M2M) i masovno prikupljanje podataka. Također će  stvoriti mogućnost za razorne cyber napade.
Neki od IoT proizvoda koji se trenutno proizvode su automobili bez vozača, odjeća, tosteri i aparati za kavu. Čak će i pelene i dude za bebe biti „pametne“. Postoje “pametni” madraci (s “sustavima za otkrivanje nevjere”), “pametne” četkice za zube za snimanje i obavještavanje o tome koliko ih dobro četkate, WiFi povezane tablete za prijenos podataka liječniku, a internet stvari čak uključuje i seks-robote, bluetooth tampone, čak i pametne kondome za mjerenje “performansi”.
Svaka internet “stvar”, uključujući robote, senzore, nadzorne kamere i proširenu stvarnost, generirat će osobne podatke o korištenju, koje će pohraniti i koristiti vlada, policija, industrija i hakeri.
Svaka internet “stvar”, uključujući robote, senzore, nadzorne kamere i proširenu stvarnost, povećat će našu izloženost pulsirajućem mikrovalnom zračenju – za koje se zna da negativno utječu i na ljude i na divlje životinje.
Iako vlada i industrija promiču IoT kao lijek za sve, sam internet stvari stvara mnoštvo problema. Ova internetska stranica opisuje devet načina na koje će 5G i IoT prouzročiti ozbiljne štete ljudima, divljini i našoj Zemlji. Ima ih mnogo više od devet.
  1. 5G i internet stvari – Trojanski konj
Bežična industrija sanja o skorom uvođenju svoje nove 5G (pete generacije) infrastrukture u vašem susjedstvu, kao što je počela u Kaliforniji. Kutije veličine PC-a mogu biti postavljene svakih 150 metara na pomoćne stupove, ponekad s kutijama veličine hladnjaka na tlu. 5G tehnologija koristi pulsirajuće, milimetarske mikrovalove koji se lako blokiraju preprekama poput lišća, stoga je potrebno instalirati milijune baznih stanica u blizini domova.
Telekomi kažu kako je to najučinkovitiji način za ublažavanje digitalnog zagušenja uzrokovanog audio-video streamingom, čiji će globalni promet, prema američkom gigantu Cisco, biti jedanaest puta veći u 2018. nego u 2014. Podaci će se kretati kroz optičke kabele, No, umjesto da te kabele dovodite u vaš dom, oni planiraju putovanja tih podataka uglavnom učiniti bežičnim… Kako tržišta funkcioniraju, osobne pretplate na mobilne telefone su profitabilnije od viših brzina optičkih veza koje su povezane s računalima putem vlastitog usmjerivača.
5G mreža također bi podržala ogroman porast u bežičnim komunikacijama koje će stvoriti Internet stvari (IoT). Budući da većina ljudi već posjeduje mobitel, industrija želi proširiti svoje tržište ugrađivanjem mobilnog mikročipa u većinu proizvedenih proizvoda. Stoga bi stavke kupljene u budućnosti generirale podatke koje bi prikupljale tvrtke i, konačno, vlade. 5G-IoT promovira obećanje “pametnih” gradova, što vodi do ugodnijeg, praktičnog i učinkovitog života. No, osim neumoljivog širenja prodaje, 5G-IoT će ojačati mobilne telefone kao platformu za publicitet i kontrolu stanovništva. Nadalje, implementacija 5G-IoT nosi značajne zdravstvene rizike.
Neugodna istina koju industrija demantirala
Viđe od 240 znanstvenika iz 40 zemalja potpisalo je apel (vidi “Međunarodni apel znanstvenika i liječnika: zaustavite 5G”) zahtijevajući moratorij na raspoređivanje 5G dok se ne dokaže da je razina radijacije sigurna, osobito za djecu i trudnice , Doista, svi ti međusobno povezani objekti značajno bi povećali zračenje elektromagnetskih polja (EMF) u našem okruženju.
Pa ipak, svjesni golemog potencijala ovog tržišta, inženjeri su uspjeli da ta zračenja okarakteriziraju kao bezopasne, kroz 50 godina trajnih napora, infiltrirajući  i monopolizirajući odbore za standardizaciju. Ne brinite se, kažu, ako Međunarodna agencija za istraživanje raka, ogranak Svjetske zdravstvene organizacije, klasificira nisko i visokofrekventna elektromagnetska polja kao “moguće kancerogena za ljude”, 2001. i 2011. godine. Ne brinite niti zato što je studija financirana od strane Nacionalnog programa toksikologije SAD-a potvrdila uzročnu vezu između raka mozga i korištenja mobitela. Zanemarite, kažu, tisuće znanstvenih publikacija koje dokumentiraju od 1960-ih štetne kronične učinke, niskih razina mikrovalnih zračenja, uključujući novije studije uključene u bioinicijativna izvješća za 2007. i 2012. godinu. Zaboravite također da su ta zračenja povezana s dijabetesom, nižom ljudskom plodnošću, srčanim smetnjama, nekoliko neuroloških bolesti i genetskim promjenama.
I zaboravite na ljude koji pate od elektroprijenosne osjetljivosti, koji su prisiljeni preseliti se u izolirane regije jer boluju od “mikrovalne bolesti”, što je sovjetska vojska pedesetih godina prošlog stoljeća skovala. Elektromagnetska netolerancija je profesionalna bolest čiji “simptomi nestaju u neelektričnim sredinama”, zaključila je Nordijsko vijeće ministara 2000. godine. Rizici EMF-a za zdravlje bili su čak istaknuti u broju IEEE Power Electronics, časopisu Instituta za elektrotehniku i elektroniku Inženjeri elektronike. Bežična industrija neprestano negira te činjenice, jer razotkrivaju neugodnu istinu, kao što bi rekao Al Gore.
Regulatori zabranjuju svaku raspravu o javnom zdravlju
Svaka rasprava o zdravstvenim rizicima uzrokovanim elektromagnetskim poljima zabranjena je tijekom javnih rasprava na sastancima o baznim stanicama. Neizbježno ćete biti izloženi njihovom zračenju, a još više robi s prijenosnim čipovima. Kako bi se spriječile takve rasprave guverner Kalifornije Jerry Brown je nedavno stavio veto na Bill 649, kako bi spriječilo države, gradove i županije da odluče o postavljanju 5G antene.
Godine 1942. poznati biokemičar i futurist Isaac Asimov skovao je tri zakona robotike, u vrijeme kada je utjecaj robotizacije tek počeo … Prvi je bio: “Robot ne smije povrijediti ljudsko biće”. Kad uđemo u 5G-IoT revoluciju, ne bismo li trebali uzeti u obzir slične smjernice? Tehnologija ne bi trebala povrijediti ljudska bića, pogotovo kada su dostupne alternative kao što su optička vlakna. Živi organizmi imaju toleranciju prema prirodnoj elektrofiziološkoj aktivnosti, ali ne i na bilo koji od umjetnih elektromagnetskih polja nastalih od 19. stoljeća. Priroda se ne može zaštititi od pulsirajućeg i moduliranog mikrovalnog zračenja.
U romanu 1984.,Georgea Orwella, društvo navodno postaje dobronamjerno nudeći udobnost, praktičnost i učinkovitost. Ali svatko je špijuniran i nadziran od strane sofisticiranog komunikacijskog sustava koji stalno podsjeća ljude da Big Brother gleda. Ova knjiga ilustrira zloporabu moći i eroziju građanskih sloboda uzrokovanih masovnim nadzorom. Bez ograničenja, tehnologija može nadjačati čovječanstvo, a taj proces je već u tijeku …
Godine 2018., orvelovsko proročanstvo se ostvaruje, 34 godine kasnije nego što je predviđeno u knjizi 1984., objavljenoj 1948. godine. Bilo koja vrsta automatizacije smanjuje ljudsku autonomiju, a moćni često zlorabe svoje privilegije. Nedavna odluka američke Federalne komisije za komunikacije o ukidanju pravila koja reguliraju neutralnost mreže, čime se tvrtkama omogućuje smanjenje brzine prijenosa nekih podataka u usporedbi s drugima, ilustrira ovu točku. U knjizi 1984. vlada je monopolizirala informacije, dok će sada, uz 5G-IoT, korporacije monopolizirati i kontrolirati informacije.
Mobitel se pokazao korisnim kao komunikacijski alat, ali nema potrebe za njegovim proširenjem izvan mogućnosti prijenosa kratkih glasovnih i tekstualnih poruka. Industrija bi željela da preuzmemo 3D filmove u pokretu, što opravdava 5G mrežu. Ali ovo ide u pogrešnom smjeru. Da bi se spriječila javna zdravstvena kriza, gustoća mikrovalnih signala mora, naprotiv, biti smanjena za 10.000 puta, ako ne i više.
Optička vlakna su sigurnija, zdravija i brža
5G namjerava pametne telefone pretvoriti u mobilne centre za zabavu i vizualnu stimulaciju isključivo iz komercijalnih razloga. 5G nema stvarnu stratešku vrijednost. Ne možete koristiti pametni telefon za izradu komercijalnog zrakoplova. Korisnija investicija bila bi povezivanje optičke mreže izravno s korisnicima. Svatko bi mogao uživati u brzini komunikacije koja je u konačnici 10.000 puta brža od bežične, manje osjetljiva na hakiranje i bezopasna za zdravlje ljudi i drugih vrsta.
Godine 1776. Adam Smith, prvi teoretičar kapitalizma, upozorio nas je u The Wealth of Nations da ne vjerujemo trgovcima kada je u pitanju donošenje propisa. Vidio ih je kao uzrok mnogih budućih tragedija, zbog svoje uskogrudnosti kada je u pitanju profit.
2. Hoće li nam 5G dati pametnu naciju ili će doprinijeti tome da postanemo bolesna nacija?
Dr. Cindy Russell
5G će ozračiti sve i svakog, uključujući i najugroženije od radiofrekvencijskog zračenja: trudnice, nerođenu djeca, malu djecu, tinejdžere, muškarce u reproduktivnoj dobi, starije osobe, osobe s invaliditetom i kronično bolesne. ”—Ronald Powell, dr.
LINK na cijeli tekst.
3. 5G- Od prekrivača do metka
4. Mikrovalno zračenje dolazi na rasvjetni stup u blizini vaše kuće
5. ZASTRAŠUJUĆE FREKVENCIJE: OPASNOSTI OD 5G I ŠTO MOŽETE PODUZETI VEZANO UZ NJU
6. Zar bi Internet  stvarno trebao biti sve/svugdje?
7. Nove 5G bazne stanice i pametna brojila će povećati mikrovalno zračenje
8. 5G Opasnosti od zračenja – 11 razloga za zabrinutost
9. Građani se naoružavaju protiv uvođenja 5G bežične tehnologije: Je li njihova zabrinutost opravdana?
Ovo je nažalost samo dio onoga što 5G donosi. U konačnici, tehnološki razvoj, pametne tehnologije (AI), nadzirano, upravljano i kontrolirano te neprekidno izloženo enormnom zračenju, čovječanstvo će postati fizički i mentalno srozano na te razine, da upravo bez te iste tehnologije više neće moći normalno funkcionirati.

.

Коментари