ORIGINALAN VIDEO IZ 1942. PRIKAZUJE BORBU AMERIČKE VOJSKE SA NLO-IMA IZNAD LOS ANĐELESA!

Bitka za Los Anđeles, poznata i pod nazivom Vazdušni prepad Los Anđelesa naziv je savremenih izvora o incidentu u Los Anđelesu, u Kaliforniji.
Alarmi širom grada su se aktivirali zbog navodnog napada neprijatelja, dok je Američka protivvazdušna odbrana reagovala sa masivnom paljbom protivavionske odbrane, a oko 1400 granata pucano je u nebo iznad Los Anđelesa tokom te večeri.
Incident se dogodio manje od tri meseca nakon što su se Sjedinjene Države priključile Drugom svjetskom ratu kao posledica napada na Pearl Harbor od strane japanske mornarice, i dan nakon bombardovanja Ellvood 23. februar.
U početku se smatralo da je protivavionska vatra bio odgovor na napad japanskih vazduhoplovnih snaga, ali je na konferenciji za novinare ubrzo nakon toga, sekretar američke mornarice Frank Knok opisao incident kao “lažnu uzbunu”.
Novine tog vremena objavile su niz izveštaja i spekulacije o prikrivanju.
Neki ufolozi su čak tvrdili da masovna paljba protiv aviona nije bila usmerena na japanske bombardere, već na vanzemaljske brodove.
Ali u javnosti se pojavila teorija da su u pitanju ništa drugo nego vremenski baloni. Odsek za istoriju vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država pripisao je događaj slučaju ”ratnih živaca” koji je verovatno izazvan izgubljenim balonom(za merenje prognoze).
Predstavnik Leland Ford iz Santa Monike pozvao je na kongresnu istragu, rekavši:
“…nijedno od do sada ponuđenih objašnjenja nije uklonilo epizodu iz kategorije ‘potpune mistifikacije’ … to je bila praksa ili racija da bi se uplašilo 2.000.000 ljudi, ili pogrešan identitet, a možda i sam napad na političku osnovu za oduzimanje ratne industrije Južne Kalifornije.
Međutim, zasnovan uglavnom na slici objavljenoj u Los Angeles Times-u 26. februara 1942. godine, ufolozi širom sveta veruju da američka vojska nije pucala na meteorološke balone ili japanske bombardere u kasnim satima 24. februara do početka 25. Februara već u pravi NLO.


Ufolozi tvrde da fotografije i video snimak jasno prikazuje reflektore fokusirane na vanzemaljske brodove.
Pogledajte video i recite nam šta vi mislite:
Svettajni.com
Foto: Youtube printscreen

Коментари