ORBAN: Nisu to izbeglice, to su islamski okupatori!


Premijer Mađarske Viktor Orban nazvao je takozvane izbeglice muslimanskim okupatorima, zastupajući politiku mađarske vlade da odbije program EU o primanju migranata.





Lider stranke desnog centra Fides se dugi niz godina bori protiv nametanja kvode od 1.300 migranata koje Brisel želi na naseli u njegovu zemlju uprkos referendumskoj odluci Mađara da ne žele njihovo naseljavanje.

„Mi ne vidimo te ljude kao muslimanske izbeglice. Vidimo ih kao muslimanske okupatore“ rekao je Orban za nemački Bild „Na primer da dođete iz Sirije u Mađarsku morate da pređete 4 države, od kojih su sve siromašnije od Nemačke, ali i u njima može da se živi. Dakle oni ne beže za svoje živote“ rekao je Orban naglašavajući da migranti ne beže od rata onog trenutka kada su prešli iz bezbedne Turske u bezbednu Grčku već traže materijalnu korist.
Premijer Orban je dodao da veliki priliv muslimana „dovodi do formiranja paralelnog društva“. Mađarski lider je ocenio da se „hrišćani i muslimani nikada neće ujediniti“.
„Multikulturalizam je samo iluzija“ naglasio je Orban.

Na pitanje da li je fer da Mađarska obija da primi oko 1.000 migranata dok je Nemačka primila stotine hiljada Orban je rekao „Razlika je u tome što vi želite migrante, a mi ih ne želimo“.
Orban je kritikovao Evrokrate iz Brisela i deo medija za dvostruke standarde jer se Mađarska kritikuje za odbijanje kvota dok „one nisu implementirane u 20 zemalja“.
Izvor: Dnevna Gazeta/Independent

Коментари

  1. Upravje Orban,tako treba i mi da uradimo,to nisu emigranti to su vojnici ,ko ih je doterao u evropu taj je pomislio da oslabi evro.?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni jos uvek nije jasno, zasto biju toliki put kad se Arapski Emirati
      granici sa Sirijom
      I svim ostalim,,migrantima" mnogo blize...
      Emirati imaju kamp koji je tako sredjen da moze da primi 4 Mil ljudi...ima cak i klimu.
      Ali tamo ne mogu da se kurce, tamo je zakon sarije za kradju ode ruka za silovanj ode glava a ovi nasi hoce da poklone srpska sela...
      Beavo Orbane

      Избриши
  2. Анониман22. јул 2020. 11:58

    Браво за Орбана

    ОдговориИзбриши

Постави коментар