NEVEROVATNA ARHEOLOŠKA OTKRIĆA ŠIROM PLANETE




Stručnjaci u raznim oblastima svakodnevno istražuju, tragaju ka nečim velikim. Pokušavaju da reše složenu slagalicu. Korak po korak, deo po deo, i vremenom ta ista slagalica biva rešena. Priče koje slede otkriće vam brojne misterije svetskih razmera.


Neke od njih su:
1) Kamene lopte sa Kostarike ;
Otkrivene su 1930.-e godine u džunglama Kostarike. Ono što je interesantno jeste njihova težina više tona. Smatra se da datiraju iz I veka p.n.e.
Kako je moguće da je neko tada uspeo, da kamen velikog oblika, koji teži nekoliko tona, sa ogromnom preciznošću napravi kružni oblik?
Svi smo svesni da ljudi iz tog perioda nisu imali orudje za rad sposobno da napravi tako nešto. Danas mi i ne znamo čemu su zaista sluzile te kamene lopte.
2) Zlebaste sfere ;
Otkriveni su u rudnicima u Južnoj Africi. To su mali objekti koji imaju oblik diska. Napravljeni su od metala.
Interesantno je to da su ovi diskovi stari i do 3 milijarde godina. Kako je moguće da nešto sto je napravljeno pre 3 milijarde godina postoji i danas? Ovo otkrice je zbunilo naučnike.
Neki naučnici smatraju da je ovo napravila sama priroda, dok se sa druge strane vode polemike i rasprave šta je to, čemu služi i ko ga je zaista napravio.


3) Bagdadske baterije ;
Pronadjene u blizini Bagdada (Irak). To su artefakti koji datiraju 300 godina p.n.e. To je uredjaj koji je spolja napravljen od gline,  a u unutrašnjosti  se nalazio bakarni cilindar i zardjalo gvoždje.
Zašto je ovo veoma zanimljivo?
Dovoljno je ubaciti kiselinu ili alkalnu tečnost da bi se proizvelo naelektrisanje. Da li to znači da su meštani pre 300 miliona godina bili tako blizu neverovatnog otkrića?
Kako bi se svet razvijao od tog perioda uz prisustvo naelektrisanja, tj. same struje? Da napomenem, tek 1800.-e godine je Alesandro Volta otkrio elektrohemijsku ćeliju.
Možda bi ovo malo otkriće danas, a ogromno tada, podstaklo na nova otkrića. Šta vi mislite?
4) Vojničev rukopis ;
Rukopis potiče iz  XIV veka. Stranice na kojima je ovaj rukopis je pronadjen  u Italiji. Njega je pronašao Fridrih Vojnič.
Postoje 240 stranica sasvim nepoznatog teksta sa ilustracijama koje podsecaju na biljke i čoveka. Danas neki smatraju da je ovo medicinski udžbenik, ali to ne možemo sa sigurnošću da utvrdimo.
Možda nije medicina u pitanju, možda je ovo bio jedini pokušaj da se objavi istina o nečemu ili nekome. Možda.


5) Ika kamenje;
Otkriveni su u Peruu (Južna Amerika), početkom 30-ih godina XX veka. Na kamenjima su crtane radnje iz svakodnevnog života, bogovi, priroda, pa čak i operacije i transplatacije mozga. E ovo je vec zbunjujuće.
Operacije i transplatacija mozga?
Ni današnja savremena medicina nije u mogućnosti da vrši transplataciju mozga. Da li su oni na crtežima objasnili suprotno, to se još ne zna.
Kako je moguće da su neke civilizacije bile zainteresovane u nešto što ni danas nije moguće?
Postoje i crteži na kojima su jasno naslikani dinosaurusi.  Ubedjen sam da postoje nalazišta i iskopine u Peruu koja bi dokazala ovo što pričam.
U svetu postoji mnogo nalazišta, iskopina, lokacija koje mogu biti veoma interesantne za istrazivanja.  Ovo su samo neke od njih, a verujte, ima ih jako puno.
Shvatate da mi zapravo veoma malo znamo…  Iz priče u priču shvatićete da je ceo svet satkan od raznih delića. Mi istražujemo te deliće. Ti delići sačinjavaju ovaj svet kakav jeste.


Zbog toga nastavljamo da istražujemo!



ZANIMLJIVOST:
BONUS VIDEO:
izvor www.svettajni.com

Коментари