VELIKO OTKRIĆE ARHEOLOGA: Prve Mojsijeve tablice su bile ispisane SRPSKOM ĆIRILICOM!


Izraelski arheolozi su na lokalitetu na gori Sinaj pronašli prve Mojsijeve tablice, koje je Mojsije, po pisanju Biblije razlupao.
Arheolozi su utvrdili da su prve tablice ispisne drugačijim klinastim pismom od onoga koje se koristilo u tom periodu u Egiptu ili Siriji.
Druge Mojsijeve tablice su vekovima bile pohranjene u kovčeg zaveta, koje su Izraelci ljubomorno čuvali. Razorenjem Solomonovog hrama kovčeg zaveta kao i njegov sadržaj trajno su izgubljeni, tako da niko od savremenih naučnika nije imao mogućnost videti na kom pismu ili jeziku su ispisane 10 božijih zapovesti.
Sada su stvari sasvim izvesnije. 10 božijih zapovesti su bile ispisane na srpskom jeziku na ćirilici, utvrdili su izraelski arheolozi. Prvo su arheolozi mislili da je u pitanju ruski jezik, međutim, kada su naišli na rečcu „BRE“ koja se često pominje u originalu 10 božijih zapovesti, shvatili su da je u pitanju srpski jezik.

Zanimljivo je da se u originalnom tekstu može primetiti odsustvo padeža, pa se pretpostavlja da je dijalekt kojim su pisane zapovesti zapravo VRANJANSKI.

Коментари

  1. Ne mogu da se nacudim, ispasce da je Mojsije rodjen u Vranju. Boze me sacuvaj od izmisljotina.

    ОдговориИзбриши
  2. Od kude si bre! Od Mojsije

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo bi trebala da bude najava okupacije nase Srbije, kao sto je okupirana Palestina 1948!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар