ZNATE LI ŠTO JE DARK WEB: zamislite mjesto na kojem možete naručiti ubojstvo, otmicu, narkotike…




Što je Dark Web?
Dark Web” je termin koji se odnosi na specifičnu kolekciju web-sajtova koja postoji na enkriptovanoj mreži i ne može se pronaći korištenjem tradicionalnih internet pretraživača.
Time Lapse Photography of Blue Lights
Gornji dio nadvisuje vodu i vidljiv je, ali stvarni dio ledenog brijega ispod toga je nevidljiv.


World Wide Web je sličan, u kojem redovite stranice koje posjetimo su vrh tog ledenog brijega. To uključuje zajedničke web stranice kao što su Wikipedia, Google, pa čak i milijuni blogova koji dolaze i idu svakodnevno.
Ispod vode vreba duboki i tamni web, skriveni od pogleda iz ilegalnih razloga. Dark Web sadrži informacije koje pripadaju velikim poduzećima ili vladama i nikada nisu izložene javnosti, kao što su medicinska izvješća, vladini izvještaji, financijski izvješća i slično. One se čuvaju daleko od tražilica i iza snažnih vatrozida kako bi ih zaštitili.
Doista, u dubinama tamne mreže, stvari postaju sjenovite – i često opasne.


Zašto je Dark Web skriven?

U slučaju dubokog weba, budući da osobni podaci, vladini dokumenti i takvi nisu namijenjeni javnom prikazu, oni se razumljivo čuvaju na sigurnom. Ipak, još uvijek su uglavnom povezani s internetom, jer velik dio tih informacija čini ekosustav za mnoge površinske web aplikacije.
Silhouette of Man in Front of Tv
Tamni web je nešto složenije prirode. Ovaj dio svjetskog weba često se izvodi na mrežama privatnih poslužitelja, dopuštajući komunikaciju samo putem određenih sredstava što omogućuje visoku razinu anonimnosti.
Nažalost, to je dovelo do toga da Dark Web postane mjesto gdje se održavaju mnoge nezakonite aktivnosti.


Što je skriveno u Dark Webu?

Ako ste ikada čuli za cyber kriminal, vjerojatno ćete znati da cyber kriminalci danas ne posjeduju samo novac. Oni se doslovno bave vrijednošću, što znači posjeduju podatke o kreditnim karticama, osobnim podacima i još mnogo toga. Sve su to robe na Dark Webu, koje se mogu kupiti, prodati ili prodavati.
Rezultat slika za dark web
Osim toga, tu su poslovi koji su ilegalni i ne mogu se provoditi na površinskom webu. Gotovo sve se može kupiti na Dark Webu. Dostupne stavke mogu uključivati vatreno oružje, ilegalne droge, ilegalne divljači ili čak najam ubojica.
Konačno, tu je najnepovoljnija i nepoželjnija od svih – oni koji se bave najgrubljim i najopasnijim vrstama pornografije, što je protuzakonito gotovo u svakom dijelu svijeta.
Uskoro opširnije o ovoj temi!

Коментари