СНОУДЕН ТВРДИ: Људи пробудите се! Све је намештено! Владе света користе пандемију за увођење система "архитектура угњетавања"! (ВИДЕО)

Поред карантине и затварања, неке владе попут оних у Кини, Тајвану и Јужној Кореји користиле су стратегију надзора названу „тражење контакта“ како би смањиле ширење новог коронавируса

Едвард Сноуден (Фото: Јутјуб)

Иако програм праћења контаката сваке земље има мале варијације, сви су они у основи апликације за мобилне телефоне који воде евиденцију о здравственом стању и здравственој евиденцији свих људи с којима долазе у контакт.

Ако мобител буде у блиском контакту са неким ко би могао да има вирус, корисник добија текстуалну поруку која их обавештава и затим их упућује на самоизолацију током 14 дана.

Међутим, карантина није нужно добровољна, зависно од тога где живите. У неким се земљама телефони користе као својеврсна наруквица од глежња у кућном притвору која ће обавестити власти ако особа која се надгледа напусти кућу из било којег разлога. Овим се апликацијама рекламира као начин да се заустави ширење вируса и у Италији и у Великој Британији и чини се да ће званичници водити ствари у том правцу.

По својој номиналној вредности, може се чинити да би ово могла бити корисна стратегија у спречавању ширења болести, али заговорници приватности и технолошки стручњаци су забринути да би ове информације могле бити злоупотребљене и да невиђене могућности надзора могу дугорочно чувати и држати корумпиране владе након завршетка пандемије.

У недавном интервјуу с Вајсом, узбуњивач Едвард Сноуден изразио је забринутост због надолазећег програма надзора, називајући га "архитектуром угњетавања".

„Да ли заиста верујете да када први талас, други талас, или на пример шеснаести талас коронавируса буде одавно заборављен, да се ти подаци неће задржати? Да се ​ти скупови датотека неће чувати? Без обзира на то како се користи, оно што се гради је архитектура угњетавања“, рекао је Сноуден.

Сноуден је препознао да је вирус озбиљна претња и рекао је да је обавештајна заједница била свесна још док је он радио у НСА-и (Национална сигурносна агенција) да је само питање времена када ће огромна пандемија осакатити земљу.

„Ништа више није могуће предвидети као јавноздравствену кризу у свету где само живимо један над другим у препуним и загађеним градовима, него пандемија. И сваки академик, сваки истраживач који је ово погледао знао је да то долази. А у ствари, чак и обавештајне агенције могу вам рећи из прве руке, јер су читале извештаје који су планирали за пандемије “, рекао је.

Сновден је довео у питање позитивне бројке које су протеклих седмица изашле из Кине и истакао да је кинеска влада заслужна за смањење ширења болести јер је предузела такве драконске мере током затварања.

Можда њихова екстремна стратегија не функционира онако како кажу да јесте, али пошто је влада одржавала строгу контролу било каквих информација које долазе из земље, немогуће је са сигурношћу рећи.

„Ако гледате земље попут Кине, где се чини да су се случајеви изравнали, колико можемо да верујемо да су ти бројеви заиста тачни? Мислим да не можемо. Посебно видимо да кинеска влада недавно ради на протеривању западних новинара управо у том тренутку где су нам потребна веродостојна независна упозорења у овом региону “, рекао је Сноуден.

У изјави објављеној у петак Епл и Гугле објавили су да се удружују у ретком партнерству ради развитка компатибилних апликација за праћење контаката, за које тврде да ће радити на "опт-ин" основи. Међутим, према Блумбергу, компаније планирају да коначно уграде тражење контаката у ажурирања уређаја.

Епле и Гугле инсистирају на томе да ћете и даље бити у могућности да се искључите из програма ако не желите да учествујете, али могуће је да би се рангирање на тим апликацијама могло једном користити за улазак у продавнице прехрамбених производа или веће компаније и догађаје и када се економија поново обнови.

Оснивач Интерсепта тврди да Американци стоје иза пандемије! Више о томе прочитајте

Извор: Правда

Бонус видео

Покренуте мере против СПЦ!

 

 izvor:http://www.pravda.rs

Коментари