НОВИ ЗАКОН У НАЈАВИ! Ко увреди содомите хапсиће га и кажњавати!

Како Дневни Журнал ексклузивно сазнаје једна од тема у овој и наредној години биће свакако развијање геј права у Србији, а Скупштина наше државе мораће да донесе тешке одлуке.

Наш извор из Министарства финансија наводи да се сви недељама спремају за одвајање новца како би се додатно финансирале активности Службе за високо-технолошки криминал. Ово оделење увелико постоји и “лови” криминалце и преступнике на интернету. Овај тим сада би могао имати додатни задатак.

Претње геј популацији и даље су проблематичне и масовне у Србији, а након доласка Ане Брнабић на чело Владе Србије, геј популација је додатно охрабрена да се бори за своје ставове. Најновији случај јесте напад и тужба против министра Поповића који је рекао да се противи геј књигама у школама.

У нацртима закона (за које се не зна тачно ко је направио) стоје потенцијалне мере лишења слободе али и новчане казне у износу од 10,000 па све до 160,000 динара у зависности од тежине увреде или напада на геј популацију. Предлаже се да се за оне најтеже случајеве (претња смрћу и насиљем) изрекну казне затвора у трајању од 6 месеци до 3 године.

Није познато када ће и да ли ће на крају овај нацрт допуне закона бити и званично представљен у Скупштини Србије.

ИЗВОР: Дневнижунал.цом / ФОТО: Профимедиа

Коментари