Stručnjaci UPOZORAVAJU: 5G tehnologija će prekriti Zemlju ultra visokim mikrovalnim frekvencijama

5G zračenje

Kako se približava uvođenje nove generacija interneta, 5G, zagovornici ove tehnologije ne mogu je prestati hvaliti. Veća brzina, bolja povezanost i gotovo trenutni prijenos podataka spadaju među obećanja 5G tehnologije, ali ono o čemu nitko ne govori je trošak ovog pothvata. Osim stvarnih financijskih troškova uvođenja nove 5G mreže u svijetu, stručnjaci upozoravaju da će 5G doći s visokom cijenom – a zdravlje čovječanstva i ostatak planete će ga plaćati.

Da stvari budu još gore, svatko tko pokuša čak i izvijestiti o sve većem broju stručnjaka i aktivista koji zvuče poprilično uznemirujuće zbog opasnosti od 5G, pokušava ga se ušutkati. Što pokušavaju sakriti?

5G će prekriti “mikrovalovima” planet i sve na njemu

Kao što piše” Natural Health 365″, bivši kongresni kandidat, Kevin Mottus, je posebno otvoren o potencijalnim zdravstvenim katastrofama koje dolaze sa 5G tehnologijom. Mottus je izjavio da se štetni učinci 5G već primjećuju kod djece. “Mi zračimo naše stanovništvo”. Više u videu:

Više od 240 znanstvenika, liječnika i drugih stručnjaka iz 41 zemlje svijeta uzelo je u obzir zlokobnu prijetnju koju predstavlja 5G mreža koja će uskoro biti, ako se pita telekomunikacijsku industriju, svugdje.

Kako bi se postigle veće brzine, 5G se oslanja na milimetarske valove, koji su čak i manji od mikrovalova i rade na većoj frekvenciji. Ovi manji valovi se lakše apsorbiraju u zgradama, drveću i drugim stvarima (poput ljudi), tako da će biti potrebno više tornjeva kako bi se održala povezanost. Industrija je tako stvorila specijalizirane  “bazne stanica”  kako bi zadovoljili zahtjevi 5G tehnologije. Unatoč tome, očekuje se da će bazne stanica morati biti instalirana na svakih 100 metara u gradovima kako bi 5G funkcionirao ispravno.

Rizici po zdravlje gurnuti su pod tepih

Brzina interneta će biti veća, ali to će u konačnici stvoriti neizbježan planetarni „pokrivač“ elektromagnetskog zračenja. Istraživanja su već potvrdila da dugotrajno izlaganje zračenju koje proizvode te frekvencije može uzrokovati rak.

Stručna komisija za reviziju razmotrila je 25-milijunsku studiju koju je proveo Nacionalni toksikološki program Nacionalnog instituta za zdravlje (NTP). Komisija je otkrila da je radio-frekvencijsko zračenje emitirano iz mobitela povezano s tumorom srca i mozga, pružajući dokaze o kancerogenosti, barem kod životinja.

Studija NTP-a “izložila je tisućama štakora dvijema vrstama zračenja koje emitiraju mobilni telefoni u razdoblju od devet sati svaki dan, počevši od maternice i završavajući prirodnom smrću.” Znanstvenici su na kraju zaključili da doista postoji definitivna veza između elektromagnetskog zračenja, izloženost zračenju i riziku od raka.

Dr. John Bucher, glavni autor studije, upozorio je: “Vjerujemo da je veza između radiofrekventnog zračenja i tumora u muškim štakorima stvarna.”

U studiji štakori su bili izloženi zračenju 2G i 3G mobitela. Očekuje se da će ove ranije generacije mobilne mreže biti mnogo sigurnije od novih tehnologija, s obzirom da će se 5G valovi lakše apsorbirati.

Trenutno postoji sve više istraživanja koja pokazuju zdravstvene rizike 5G.

No, kako izvještava “Natural Health 365”, FCC djeluje u korist korporativnih interesa, a ne u korist javnog zdravlja:

Zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK

Već dvosatna izloženost elektromagnetskim poljima na frekvenciji mobilnih telefona u glista je izazvala opći stres organizma i promjene u DNK, zaključak je znanstvenog istraživanja francuskog profesora Jean-Paula Bourdineaud.

Do takvog je rezultata istraživački tim došao nakon izlaganja Eisenia fetida glista konkretnoj frekvenciji elektromagnetskih polja od 900 MHz (megaherca), što odgovara zračenju mobitela. Time su dokazali, kaže prof. Bourdineaud, da je ono okidač oksidativnog stresa u tkivu izloženih glista i povećane koncentracije slobodnih radikala u usporedbi s glistama koje nisu bile izložene frekvenciji mobitela.

Rast slobodnih radikala 

To je dokazano u našoj studiji povećanom aktivnošću gena uključenih u odgovor na oksidativni i opći stres te povećanom proizvodnjom proteina zaduženih za obranu od stresa. Slobodni radikali molekularni su ili kemijski entiteti koji razdvajaju elektrone na izvorne komponente stanica (proteini, lipidi i nukleinska kiselina, uključujući DNK) i uništavaju sve te male “cigle” stanica. Kad je taj razmjer štete velik, stanica može umrijeti i funkcija organa biti kompromitirana – opisuje profesor Europskog Instituta za kemiju i biologiju Sveučilišta u Bordeauxu.

Možemo li ovakav rezultat i u kojoj mjeri “preslikati” i na ljudski organizam?

Prof. Bourdineaud kaže:

– Naravno da netko može reći kako mi nismo gliste, ali zapravo svi mehanizmi stvaranja slobodnih radikala i svi elementi molekularne obrane isti su u svih životinja. U toksikologiji i farmakologiji koristimo životinje kao modele fiziologije i biologije ljudskih bića, imitiramo u životinja što se može dogoditi u ljudi. Slobodni radikali generirani u stanicama jednaki su u svih životinja i njihov oksidirajući i uništavajući učinak na DNK jednak je neovisno o vrsti.

Moramo biti svjesni da je ovo znanstveno istraživanje bazirano  na dvosatnom, odnosno višesatnom izlaganju mobilnom elektromagnetskom polju. Uvođenjem mreže pete generacije (5G), odnosno sa postavljanjem milijuna novih 5G baznih stanica na Zemlji,  i satelita u svemiru, a kasnije sa uvođenjem interneta stvari, izloženost elektromagnetskim poljima ne samo da će se produžiti sa nekoliko sati na 24 sata dnevno, 365 dana u godini, već će se elektromagnetsko zračenje i drastično povećati!!!

Moramo postati svjesni da bi ovi 5G planovi mogli ozbiljno ugroziti te nepovratno utjecati na ljude i trajno oštetiti ekosustav Zemlje, stoga  apel znanstvenika mora biti uvažen i  implementacija 5G  bežične mreže, uključujući 5G iz svemirskih satelita mora biti zaustavljena sve dok se putem nezavisnih istraživanja ne utvrdi da je ta tehnologija na bilo koji način sigurna.

Коментари