Немачки Бундестаг и сценариј „епидемије“ Рокефелерове фондације

Садржај извештаја Фондације Рокефелера о сценаријима глобалног развоја, који је укључивао прогнозу епидемије вирусне упале плућа, али не у односу на садашњост, већ до 2012. године, већ је потврђен и на службеном државном нивоу.

Један од блогера пронашао је на сајту немачког Бундестага документ „Извештај о заштити становништва анализом ризика – 2012“. Откривајући најопштије тачке овог документа, додајте још линк на њега (https://zen.yandex.ru/media/8doctor/doklad-fonda-rokfellera-scenarii-pandemii-byl-proschitan-s-riskanalizom-esce-v-2012-5e8ac528c0d5ce38ec2ffe25), што ће вам омогућити да га прочитате у целости. Погледајмо, дакле, ситуацију следећи публикацију. Детаљна расправа о овом извештају следи, a ми ћемо упоредити његове главне садржаје са извештајем Фондације Рокефелер, бавећи се занимљивим чињеницама којима обилује. И гледајући унапред, већ се открива изненађујућа сличност два документа – и у проглашеним условима епидемије, и у њеној географији, и у броју наводних жртава.

Указујемо на три подударања, пре него што пређемо на блогерски преглед немачког документа. Прво, званични статус документа Бундестага уопште не указује на његов приоритет у односу на извештај невладине организације Рокефелерове Фондације. У глобалистичким студијама све је управо супротно. Рокфелеров извештај концепт је документа вишег нивоа, који поставља не само сценариј „епидемије“, већ и целокупан низ промена у следећим сценаријима. Од епидемије до ремејка наизглед потресне глобализације. А после тога –ка општем хаосу и поделе света и човечанства на „глобални град“ и „глобално село“ – транснационално, организовано на врху, које замењује државе, и укида већ постојеће „државне границе“, истовремено.

РОКФЕЛОРВА ФОНДАЦИЈЕ НАДРЕЂЕНА БУНДЕСТАГУ?

         Извештај Бундестага је извршни документ, подређен и везан за „прогнозу“ будућих догађаја Рокефелерове фондације, а узимајући у обзир само један од ових сценарија – први („Lock Step“) и само у оптици једне земље – Немачке. Међутим, како је то приметио наш легендарни обавештајац, генерал Јуриј Дроздов у својим мемоарима („Мој живот у политици“), Немачка бившег канцелара Немачке Герхарда Шредера, уско је повезана са Сједињеним Државама, актом канцелара који обавезује сваки корак домаћег политичког живота да се до краја координира са Вашингтоном чак до 2099. године. Стога аутор ових редака нема никакве сумње да документи слични немачком постоје и у САД и у другим земљама које су њени вазали. На пример, Даниел Естулин, истраживач тајни међународне политике, помиње план 55/2 („Обрада баште“). Документ предвиђа учешће америчке војске у сузбијању грађанских немира и координацији активности Пентагона и Националне гарде. Стога тренутне акције Доналда Трампа да се пошаљу војне јединице у велике градове нису импровизација. Узгред, у плану 55/2 Сједињене Државе се спомињу после запете са „било којом наредном политичком унијом“, тј. не искључује се распад земље, те ће под тим условима улога управљања кризом прећи на организацију ФЕМА, аналогно руском Министарству за ванредне ситуације. Политиколог Владимир Штол даје конкретне примере тајних билатералних докумената, на пример, са Италијом, омогућавајући Сједињеним Државама да интервенишу, укључујући ангажовање полиције и војске, у унутрашњу политику НАТО земаља у случају да нека од њих пожели да изађе из блока. И тако даље, све ово нису вести, нити било какве „теорије завере“. Епидемија је апсолутни разлог за такву интервенцију.

КРУГОВИ ВЛАСТИ

            Друго, на Западу постоје два „круга“ власти. Прва власт је видљива, то су државе и владе које управљају уз помоћ Устава, закона и подзаконских акта. То је власт са својим извршним и административним функцијама и овлашћењима, надзорним и извршним органима за спровођење закона, правосуђем итд. Овај „круг“  такође укључује међудржавне асоцијације попут Европске уније и НАТО-а, као и међународних организација: Уједињене нације, групе двадесет, седам, итд. Други „круг“ је концептуална власт, као што је санктпетербуршки митрополит Јован (Сничев) први формулисао овај феномен и чији су примат у ковању овог термина дуго оспоравали, деведесетих година прошлог века, аутори популарне «Концепције јавне безбедности ‘Мртва вода’». Њих су заменили 2000-их безимени, али прилагодљиви творци четворотомног документа«Пројект Русија» са две уметничке апликације изведене у жанру детективске друштвено-политичке научне фантастике –«Ратници креативности» и «Праведни мач».

           Концептуална власт, коју представљају затворени транснационални субјекти, владају другачије од државних власти. Они не води, већ стварају сценарије у које постављају први „круг“, подстичући га да делује не у свом интересу, већ у складу са околностима. Ракете из околокорејских вода испаљене на Јапан и на Хаваје, а које су америчке снаге противракетне одбране уништиле у јануару 2018. године, мизерна су сцена, а Доналд Трамп, смештен у њу, почео је тражити „излаз“ са Ким Џонг Уном како не би био увучен у велики рат без сопствене жеље.

Коронавирус је друга таква манипулација. Данас, без изузетка, сви осећамо да смо у некој другој стварности. Дакле, промена стварности је само промена сцене, а они су нам тиме показали како се свет окреће около са свим, наизглед, „вечним“ константама. Ово је стратегија. А сва актуелна политика је суштина тактичког и ситуацијског одговора на сцене, а када овај хаос доведе до жељених резултата, „заинтересовани“ посматрачи поново ће заменити позорницу, при чему нам нешто говори да ће следити баш Рокефеллеров „ланац“ сценарија.

Узгред речено, смена позорнице био је и распад СССР-а, и није случајно да је управо 1992. године започела активна фаза формирања система „одрживог развоја“, који игра кључну улогу не само „у ланцу“, већ и у читавој групи докумената и институција УН-а .

           Шта се налази у основи раздвајање „контура“ власти на прву и другу? Две мапе света. Једна је добро позната политичка карта света држава, друга је корпоративна мапа света, подељена на сфере утицаја транснационалних банака и корпорација, која се битно разликује од прве, али која за разлику од прве није објављена. Али та власт сигурно постоји, ако не на слици, онда у умовима и интересима „крајњих корисника“ глобалне „тржишне“ економије. Њима и припадају основне идеје сценарија разрађених од стране „јајоглавих“* интелектуалаца из водећих истраживачких центара (think tanks) са обе стране Атлантика.

          Треће. Највјероватније, веза између глобалних и националних сценарија, коју је демонстрирала Рокефелерова фондација и немачки Бундестаг, постоји не само у имплементираном „Lock Step “ – сценарију глобалне пандемије и превладавању њених последица, већ и у остала три сценарија ланца Рокефелера – „Clever Together “, „Hack Attak“ и „Smart Scramble“. Ово је тако интегрисани суперсценарио еволуције целог светског система у одређеном смеру, а који задовољава одређене групне и корпоративне интересе.

ШИРЕЊЕ КОРОНАВИРУСА ПРЕДВИЂЕНО 2012. ГОДИНЕ

           А сада да кажемо о главним позицијама документа Бундестага. У њему се говори о сценарију „ширења хипотетички модификованог САРС вируса широм света („који изазива тешки акутни респираторни синдром“), чији узрочник је „… највероватније САРС-коронавирус“.

           Прво, аутори извештаја примећују да ће «епидемија почети у фебруару у југоисточној Азији и одатле ће се брзо проширити и у Европу и САД. Листа мера које ће владе предузимати у различитим земљама биће различите, али главне ће бити карантин и самоизолација.»

           Друго, каже се да «ширење вируса неће имати негативан утицај на животну средину и животиње, али могућа је штета на стоци и перадарству јер ће се фармери разболети. Институције културе неће страдати, посебно не оне које чувају историјско наслеђе. Максималну штета, према прогнози, претрпеће сектори националне економије, који задовољавају свакодневне потребе обичних људи у робама и услугама. Чини се да се, пре свега, ради о малим и средњим предузећима на терену. А пошто ће обични људи имати велике последице и штете очајнички ће протестовати, те се очекују и озбиљне промене у политици.»

Примећује се да ће «велике корпорације мање страдати. Инфраструктура, попут енергетике и комуникација, опстаће. А на туризам, ресторане, позоришта и концерте можете заборавити дуги низ година. Путничке авиокомпаније ће нестати као класа, остаће само теретни авиопревоз.»

            Треће, укупни број жртава „оцењиваће се са цифром од 7,5 милиона људи, коме можете додати још једну трећину од тог броја, јер су «нестали без трага» (усамљени старци који ће умрети у својим становима, те ће једноставно «нестати», јер у акутној фази епидемије никоме неће бити до њих ).«Предвиђа се да ће трајање глобалне вирусне епидемије бити три године. Документ садржи графиконе на којима талас пролази три врха са опадајућом амплитудом.»

            Није ли очигледно да су фазе развоја пандемије коронавируса назначене у документу Бундестага, а који су већ завршени показују много сличности са оним што се дешава око нас. Све осим једног – рокова. Ово није 2012. године, а та разлика, као што је већ примећено у примеру извештаја Рокефелерове фондације, објашњава се чињеницом да сценарио за пандемију није једини и спроводи се у комбинацији са другим сценаријима који нису наведени у немачком извештају. Али којих, треба погодити.

И није ли јасно да трајање и „крвава“ природа сценарија, препуног фантастичним бројевима жртава, упоредивих са великим војним сукобима, па чак и светским ратовима, изазивају код власти скоро свих држава паничну реакцију, па чак и сувишне мере. То није из намере или зла. То је из страха од неизвесности, мада намера није искључена у одређеним случајевима.

Можете дуго и бучно расправљати о овој теми, посебно о томе шта нас очекује. А можете се, упозорени и наоружани – припремити. Са наше (руске – прим. прев.) стране је фактор времена, због величине наших простора, који су у поређењу са препуном Европом и океанским обалама САД озбиљна препрека епидемији. Слом и превазилажење туђих сценарија је могуће, али само под бројним условима:

  • прво, ако имате сопствени контрасценарио, способан да помоћу принципа џудоа искористите снагу туђих сценарија. Данас, када постоји фантастичан ниво дезорганизације и поделе Запада и дезоријентисаност власти његовог првог „круга“, упоредивог само са светским ратовима 20. века, мора се одмаћи од таквих и ићи ка сопственим националним плановима и интересима;
  • друго, за ово би већ сада требало бити јасно где ћемо изаћи из „пандемичног сценарија“, јер нам „Clever Together “ Рокефелерове глобализације не одговара. Трошкови учешћа у њему јасно показује епидемија. Другим ријечима, требао би постојати властити алтернативни сценарио, „ланац“;
  • треће, да би се ово постигло, у тренутној ситуацији треба сачувати економију, као и друштво, што је више могуће не дозвољавајући морални и психолошки слом и, као резултат, маргинализацију, неизбежну када се прекидају социјалне везе и сарадња људи. Таква маргинализација је препуна нереда и накнадне атомизације и друштвеног пропадања, из чега је излаз готово немогућ.

Сасвим је јасно да испуњење ових услова, које је последица њиховог разумевања и које је резултат његових закључака, подразумева да у Русији имамо свој други „круг“ власти. И нешто нам говори да имамо такву власт. Не постоји други начин да се објасни како смо успели да спасимо земљу на оним оштрим кривинама где нас је историја бацила после распада Совјетског Савеза. Чуда се не догађају у овом свету, посебно у условима када је велики број људи током свих ових година радио на фрагментацији, расцепканости и распаду Русије после распада СССР-а – како у земљи, тако и ван ње.

Чињеница да ова „власт“, за разлику од Запада, где је лако уочљива у структури основног капитала водећих мултинационалних банака и корпорација, није екстерно исказана и истакнута у сфери јавне политике – то је наша безусловна и безусловна предност . Тачно, с друге стране, то указује на озбиљну зависност нашег пословања, лишеног приступа концептуализму, од спољних „обриса“. Али тога смо, међутим, већ добро свесни.

Закључак

Једини поуздани услов за опстанак у окружењу у коме се постављају глобални сценарији је максимално јачање суверенитета. Што га је више – не само у политици, већ и у економији – и што је виши ниво самодовољности земље, то је већа вероватноћа да се напусти зачарани круг сценарија по коме је човечанство кренуло данас. Суверенитет ће се претворити у нову „тачку окупљања“ на све оне које овај зачарани круг ломи. Стога не подлежимо паници и – мислимо.

НАПОМЕНЕ

* „Јајоглави“ је назив америчке комедије из 1993. године о брачном пару ванземаљаца са главама које подсећају на јаја и који су по повратку на своју планету хтели да имплементирају «амерички образац живота» (амерички сан). Тачан превод филма је „Конусоглави“, при чему главе подсећају на конусе, а не на јаја – прим. прев.

С руског превео Зоран Милошевић

PRIDRUZITE NAM SE FB GRUPA STOP SVETSKIM ZAVERAMA

Извор: https://regnum.ru/news/polit/2906097.html

Коментари