Tehnokracija: digitalni zatvor Svjetskog ekonomskog foruma

IoT internet stvari

Svjetski ekonomski forum u potpunosti podržava sve UN-ove ciljeve održivog razvoja (SDGs), odnosno tehnokrata. Donosimo vam od A do Ž analizu svakog SDG-a i onoga što oni stvarno znače. Uzmite vremena da pročitate svaku točku, pogledate svaki kratki video, a zatim dijelite što je moguće više, piše activistpost.com


Tjedan dana prije godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma 2020. godine, Izvješće o tehnologiji za ostvarenje globalnih ciljeva objavilo je radno tijelo Vijeća za globalnu budućnost WEF-a o Četvrtoj industrijskoj revoluciji (4IR) za globalno javno dobro. Izvještaj napisan u suradnji s revizorskom i konzultantskom tvrtkom PwC, prikazuje kako će napredne tehnologije Četvrte industrijske revolucije (4IR) pridonijeti ispunjenju 17 ciljeva održivog razvoja (SDG) Ujedinjenih naroda.

17 globalnih ciljeva Ujedinjenih naroda daju nacrt onoga što globalno i kolektivno moramo učiniti ako želimo okončati ekstremno siromaštvo, zaštititi okoliš, zaustaviti klimatske promjene i stvoriti održivu, jednaku i prosperitetniju budućnost za sve. (Iskorištavanje tehnologija za globalne ciljeve)

Dakle, o čemu se radi u ovom tehnološkom rješenju?

Izvještaj daje pregled kako Četvrta industrijska revolucija (4IR) može pomoći u postizanju 17 globalnih ciljeva. Ovo je plan koji obećava Utopiju, a nudi samu Tehnokraciju kao rješenje, i nisu dostupne druge mogućnosti.

Izvještaj prikazuje tehnokratsko društvo u kojem cijelim svijetom upravlja Umjetna inteligencija uz pomoć satelita, robotike, dronova, Interneta stvari i umjetne (sintetičke) hrane na jelovniku. Globalni digitalni zatvor (panoptikon) u kojem se sve ljudske aktivnosti bilježe, analiziraju i ispravljaju uz pomoć Socijalnog Kredita – da, čak i ovdje na Zapadu!

Četvrta industrijska revolucija sada se otvoreno prikazuje kao moćno oružje protiv masa s digitalnim bogom (Umjetnom inteligencijom) koji će nas suditi i kontrolirati u stvarnom vremenu. Ovo je krajnji oblik društvenog inženjeringa i ozbiljna prijetnja slobodi čovječanstva.

U toj se viziji čovjek također mijenja kako bi postao nešto drugo.

S druge strane, razumljivo je da će geokibernetika slijediti potpuno različiti (ili komplementarne) smjer koji više spada u području društvenog upravljanja. Ovdje demografsko pitanje nadvladava druge teme: Postoji li optimalan broj ljudskih bića koja mora podržavati ekosfera? Koji je pravi omjer ljudi u gradovima i njihovog raspoređivanja po krajolicima? (Hans Joachim Schellnhuber)


Evo primjera mjera Četvrte industrijske revolucije za ostvarenje ciljeva koje je predložio Svjetski ekonomski forum, plus stvarna značenja istih kao i priloženi videi korporacija koje prodaju svoju verziju svakog rješenja.


Cilj 1. – Bez siromaštva

„Suzbijanje siromaštva i socijalna zaštita“

Rješenja:

  • Umjetna inteligencija omogućuje digitalni otisak, pristup kreditnom / mobilnom novcu
  • Blockchain rješenja za digitalni identitet, omogućavanje ekonomskog identiteta, uklj. za izbjeglice

ZNAČENJE

Prvi primjer uključuje UI koja analizira kreditni rejting osobe putem njegovog digitalnog otiska (Facebook, Twitter itd.). Drugo uključuje prikupljanje podataka o pojedincima putem Blockchain tehnologije – vještine, znanje i također implicitno loše navike i ponašanja. Dakle, radi se o istom sustavu kao i u Kini, takozvanom “Socijalnom kreditu” koji je počeo kao Zhima Credits kreiran od strane Ant Financial za procjenu kreditne sposobnosti klijenata. Ant Financial (ranije Alipay) je Alibabina financijska tvrtka. Alibaba je strateški partner Svjetskog ekonomskog foruma, a njegov utemeljitelj Jack Ma dio je Upravnog odbora WEF-a).

Ili, da citiramo Davida Ickea po pitanju cilja 1. – “Suzbijanje siromaštva”:

Nemamo nikakvu namjeru to učiniti jer mi smo ti koji su siromaštvo i uzrokovali, ali ga možemo iskoristiti kao izgovor da kažemo da se siromaštvo može okončati samo središnjom kontrolom svjetskih financija i stvaranjem svjetske središnje banke.

Cilj 2. Stati na kraj gladi

„Pristup hrani, poboljšana prehrana i sigurnost proizvodnje hrane“

Rješenja:

  • Sintetički proteini s niskom cijenom i razinom stakleničkih plinova.
  • Umjetna inteligencija, blockchain i senzori za sprječavanje kvarenja / gubitka u lancu vrijednosti hrane, uključujući pametno skladištenje hrane

ZNAČENJE

Zamijeniti još više stvarne hrane sintetičkim jestivim proizvodima te korištenje tehnologija za nadgledanje svih procesa postupanja i proizvodnje hrane, idealno rezultirajući nultom stopom otpada ili rizikom da zalihe (sintetičke) hrane ponestanu.

(Ili jednostavno rečeno, proizvodnja hrane će u potpunosti biti prebačena u ruke korporacija. Kontrola hrane je jedan od strateških ciljeva tehnokrata.)

Ili kako je napisao David Icke:

Nemamo nikakvu namjeru to napraviti jer mi smo oni koji su glad i stvorili, ali možemo to iskoristiti kao izgovor da kažemo kako se glad može okončati isključivo centraliziranom kontrolom svjetske proizvodnje hrane i univerzalnim korištenjem genetski modificiranih namirnica (GMOa) koje, usput rečeno, pustoše polja organskih prehrambenih biljaka.)

Cilj 3. – Dobro zdravlje i dobrobit

“Unapređenje globalnog zdravlja za sve uzraste”

Rješenja:

  • Pametna kućna njega, pametni nosila i virtualni pomoćnici u zdravstvu
  • Nadgledanje i predviđanje zdravstvenih podataka i bolesti, uključujući pametne implantate, nosive

ZNAČENJE

Dobivanje dijagnoza od virtualnih doktora, nadziranje tjelesnih funkcija pomoću implantiranih senzora (čipova).

David Icke:

Nemamo nikakvu namjeru ljude učiniti zdravima  to je posljednja stvar koju bismo željeli – ali možemo to iskoristiti kao izgovor da uvedemo obavezno cijepljenje i medicinu pod skutima farmaceutske industrije te da paralelno zabranjujemo alternativne načine liječenja.

Cilj 4. – Kvalitetno obrazovanje

„Inkluzivni pristup obrazovanju, kvaliteti obrazovanja i sredstvima za učenje“

Rješenja:

  • Provjere od strane Umjetne inteligencije kako bi se omogućio kontinuitet povratnih informacija
  • Digitalni kurikulumi dizajnirani od strane UI, nastavni planovi i sadržaji na uređajima

ZNAČENJE

Prepustite indoktrinaciju Umjetnoj inteligenciji. Nikad se ne umara i gnjavit će bez prestanka.

Ili kako bi rekao Icke:

Želimo da sva djeca budu jednako programirana putem obveznog “obrazovanja” i da mi diktiramo njihovim životom preko tiranija koje nazivamo “školama”. Želimo da programiranje traje neprekidno, sve dok ne budu prestari da bi nam bili od bilo kakve koristi, a onda ćemo ih potjerati odavde.

Cilj 5. – Rodna ravnopravnost

„Olakšavanje ravnopravnosti spolova, zaštita i osnaživanje žena i djevojaka“

Rješenja:

  • UI-analiza omogućena analitičkim podacima u stvarnom vremenu
  • UI za prepoznavanje nepristranih izbora za podršku inkluzivnosti

ZNAČENJE

Zamijenite ljudsku inteligenciju s Umjetnom inteligencijom kako biste izbjegli pogrešne prosudbe. Analizirajte podatke kako biste identificirali i ispravili neuravnotežene rodne zastupljenosti.

David Icke

Pretvoriti žene u potpuno prolupale radikalne feministice, lude k’o šiba.

Cilj 6. Čista voda i odvodnja

„Pristup i održivo upravljanje vodom i sanitarnim vodama“

Rješenja:

  • Modeliranje scenarija poboljšanog UI za rizike i performanse vodene infrastrukture
  • Pametno održavanje vodovodne infrastrukture

ZNAČENJE

Kontrolirati sve vodne sustave. Nema veze što brojni uopće nemaju vodu.

David Icke o cilju 6.

 Centralizirana kontrola nad svim vodnim izvorima i opskrbom – dobit ćete vodu ako mi to odobrimo.

Cilj 7. Pristupačna i čista energija

„Uvođenje opskrbe održivom energijom i optimizacije energetskog sustava“

Rješenja:

  • Decentralizirano i koordinirano upravljanje energetskom mrežom uz pomoć 4IR, uključujući internet stvari (IoT) i Umjetnu inteligenciju (UI)
  • Pametna infrastruktura za operativnu učinkovitost i održavanje

ZNAČENJE

Praćenje svih energetskih sustava u stvarnom vremenu putem pametne tehnologije, poput pametnih brojila.

CIlj 7. prema Ickeu:

Centralizirana kontrola svih energetskih izvora i opskrbe – dobit ćete energiju ako mi to odobrimo.

Ostalih 10. ciljeva sa objašnjenjima, odnosno ostatak teksta možete pročitati OVDJE

Коментари