Nakon DECENIJA poricanja, korporativni mediji priznaju da se chemtrail terraforming događa upravo sada radi “borbe protiv klimatskih promjena”

 


Kako bi spriječila prirodnu sunčevu svjetlost da dopre do planete Zemlje i podržala život, geoinženjerska startup kompanija pod nazivom Make Sunsets počela je s postavljanjem ogromnih vremenskih balona da raznese stratosferu reflektirajućim česticama sumpora, a sve u svrhu “borbe protiv klimatskih promjena”.

Fenomen također poznat kao chemtrails, ove eksplozije sumpora zaustavljaju sunčeve ultraljubičaste zrake da dođu do atmosfere i konačno do površine Zemlje. Rezultat je prigušeno sunce koje više ne funkcionira onako kako je dizajnirano da održava život na Zemlji. (Povezano: 2018. godine bilo je poznato da klimatski fanatici guraju plan “globalnog zatamnjenja” kako bi blokirali sunce i “spasili planetu.”)

Slično tome kako prirodne vulkanske erupcije preplavljuju nebo zagađivačima koji zamračuju dnevnu svjetlost danima ili čak sedmicama, eksplozije chemtraila poput onih koje se dešavaju na Make Sunsets oponašaju ove efekte blokiranja sunca u borbi protiv “globalnog zagrijavanja”.

Brojna testiranja već su obavljena na lokacijama širom Meksika bez javnog doprinosa ili naučne debate. Cilj je, prema riječima čelnika kompanije, da se tehnologija na kraju komercijalizuje za široku upotrebu.

“Šalimo se da je ovo djelomično kompanija, a dijelom kult”, rekao je Luke Iseman, suosnivač i izvršni direktor Make Sunsets. “Moralno je pogrešno, po mom mišljenju, da ovo ne radimo… a moramo da to uradimo što je brže i bezbjednije možemo.”

Prije nego što je Make Sunsets osnovan u oktobru, kompanija je izvela dva lansiranja balona, ​​čiji su rezultati nepoznati. Nijedno od tih lansiranja nije imalo odobrenje od državnih vlasti ili naučnih agencija, a učinjeno je kako bi se podstakao Isemanov vlastiti ego

„Ovo je bilo čvrsto na teritoriji naučnog projekta“, rekao je. “U suštini, to je bilo da potvrdim da mogu to učiniti.”

U suštini, to je bila shema geoinženjeringa uradi sam za koju se Iseman nada da će razviti u punopravnu operaciju teraformiranja koja koristi balone za višekratnu upotrebu za redovno bacanje sumpora u nebo.

Takođe se govori o razvoju programa za stvaranje prihoda kroz „kredite za hlađenje“, koji će se prodavati za 10 dolara po komadu i pokrivati ​​oslobađanje jednog grama čestica u stratosferu. Tvrdnja je da ova oslobađanja od jednog grama nadoknađuju efekat zagrijavanja jedne tone ugljika za cijelu godinu.

„Ono što želim da uradim je da stvorim što je moguće više hlađenja što je brže moguće, do kraja života, iskreno“, dodao je Iseman, napominjući da je 2023. plan da uvedemo onoliko sumpora koliko „možemo dobiti kupce da nam platite” – što znači da je sve u novcu.

Međutim, ne postoji stvarna nauka iza hlađenja kredita. Toliko se malo zna o tome šta čestice sumpora zapravo rade okolini da je tvrdnja da nadoknađuju ugljenik na osnovu rezultata po gramu u najboljem slučaju varljiva.

„Iz poslovne perspektive, reflektirajući efekti hlađenja i rizici trenutno se ne mogu kvantificirati na bilo koji smislen način, što ponudu čini špekulativnim oblikom ‘junk kredita’ za koji je malo vjerovatno da će imati vrijednost za tržišta klimatskih kredita,” rekla je Kelly Wanser, izvršna direktorica SilverLining, neprofitna istraživačka grupa koja se bavi klimatskim pitanjima.

Ekspert za solarni geoinženjering David Keith vjeruje da su male količine sumpora na nivoima koje oslobađa Make Sunsets trivijalne i ne predstavljaju stvarnu prijetnju okolišu. On je, međutim, zabrinut da su napori da se privatizuju ove tehnologije pogrešni jer “komercijalni razvoj ne može proizvesti nivo transparentnosti i povjerenja koji je potreban svijetu da donese razumne odluke o implementaciji.”