PSIHOPATIJA NA DJELU: Znanstvenici koji su preminuli pod „misterioznim okolnostima“! – Dio: 2

XXI vijek bi trebao biti vijek super-znanstvenih otkrića. Svakodnevno imamo prilike vidjeti nevjerojatne radove znanstvenika koji pomiču granice realnosti u nešto što se u prošlosti smatralo znanstvenom fantastikom. S druge strane smo i te kako svjesni kako korporativan novac upravlja tom istom znanošću. Te nesretne slučajeve u kojima su etika i ljudsko poštenje ostavljeni u zapećku raznoraznih znanstvenih studija nabolje možemo vidjeti kada znanstvenici pod misterioznim okolnostima preminu jer su nekome itekako zasmetali.
Doktor Massoud Ali Mohammadi je ubijen 2010. kada je bomba na daljinsko upravljanje eksplodirala pored njegovog automobila. Ovaj znanstvenik je bio borac za ljudska prava i slobode govora, radio je na teheranskom sveučilištu. Pretpostavlja se da režimu u Iranu nije odgovaralo da se jedan tako prominentni znanstvenik zalaže za ljudska prava i protiv nuklearnih programa u svijetu, kako u Americi i u Izraelu tako i u Iranu.
John P. Wheeler, pronađen je mrtav 2010. na smetlištu u Delawareu. Radio je u Bushovoj administraciji i policija je otkrila kako je ubijen. Počinitelji ovog zločina nikada nisu otkriveni. Wheeler je imao vojnu karijeru u Ministarstvu obrane SAD-a, no također je istraživao efektivnost zaštite od biološkog i kemijskog oružja, te je predlagao da Amerika ne koristi biološko oružje.
Joseph Morriesey, umro 2010. od ubodnih rana u svojoj kući. Iako je autopsija utvrdila da je upucan, otkrilo se da je kobna bila ubodna rana od noža. Morresey je istraživao imunofarmakologiju na Sveučilištu farmacije u NSU-u.
Keith Fangou, umro je krajem 2010. zbog H1N1. Istraživao je kompleksne molekule petrokemije i farmaceutske industrije. Bio je jedan od najvažnijih kemičara koji su ovu granu znanosti unaprijedili do sadašnjeg nivoa.

Malcolm Casadaban, umro 2010. od kuge. Ovaj poznati molekularni genetičar je radio na novom i sigurnijem cjepivu protiv kuge. Laboratorij u kojem je radio otkrio je kako je on radio na oslabljenom virusu kuge, kojeg je CDC (Američki centar za prevenciju i kontrolu bolesti) odobrio za laboratorijske studije. Postavlja se pitanje kako je moguće da je samo Malcolm stradao od kuge iako drugi njegovi kolege nisu?
Wallace L. Pannier, umro 2010. zbog zatajenja dišnih organa i drugih prirodnih uzroka (ostaju nepoznati koji su to uzroci). Bio je jedan od gavnih američkih znanstvenika koji su se bavili biološkim oružjem. Radio je u specijalnom vojnom odjeljku u Fort Detricku u Fredericku od 1949-1969. On je otkrio i testirao sustave za smrtonosne agense kao što su antraks i boginje.
Caroline Coffey, ubijena je jer joj ne nepoznati počinitelj prerezao vrat sredinom 2010. Njeno tijelo su našli studenti u parku ispred zgrade sveučilišta Cornell u predgrađu New Yorka. Za vrijeme njenog ubojstva netko je podmetnuo požar u njenom stanu za vrijeme kojeg je ozbiljne opekotine zadobio njen suprug. Caroline se bavila istraživanjima na polju biomedicine i imunologije.
Nasser Talebzadeh Ordubadi, umro početkom 2010. pod sumnjivim okolnostima. Policija nikada nije točno rekla i objasnila kako je i od čega umro. Nasser je bio pionir na polju kvantne medicine koja se bavila rubnim područjima svijesti. Vodio je uspješnu liječničku kliniku u Washingtonu više od 15 godina. Nakon srčanog udara 1989. otkrio je uspješan protuotrov za biološka oružja.

Bruce Edwards Ivins, umro od predoziranja drogom (iako nije bio drogeraš). Policija je objavila da je počinio samoubojstvo nakon što je FBI pokrenuo istragu protiv njega o navodnoj njegovoj umiješanosti u napade antraksom 2001. godine koji su stvorili pomamu u američkoj javnosti. Ivins je napravio dva patenta o tehnologiji povezanoj s pripravcima cjepiva protiv antraksa.

Laurent Bonomo i Gabriel Ferez, obadvojica su 2010. svezana izbodena i zapaljena. Laurent je istraživao proteine koji uzrokuju infektivne bolesti. Izboden je više od 196 puta, večinom po glavi. Gabriel je bio ekspert u polju istraživanja o ekološkim gorivima. Zadobio je 47 ubodnih rana.
Doktor Mario Alberto Vargas Olvera, umro je 2007. zbog rana na glavi i vratu načinjenih nekim tupim predmetom. Pronađen je mrtav u svojem domu. On je bio internacionalno priznati biolog koji je radio na mnogobrojnim znanstvenim studijama od molekularne biologije povezane s krvlju i imunitetom. Njegova smrt se dogodila nekoliko dana prije njegova nastupa na Biološkom znanstvenom kongresu u Rusiji gdje je trebao objaviti svoja najnovija istraživanja.
Yoram Kaufman je umro sredinom 2006. kada je nepoznati automobil udario o njegov bicikl. Yoram je bio svjetski poznati meteorolog koji je istraživao klimatologiju i analize aerosola uključujući i poznate chemtrailove. Bio je vodeći znanstvenik koji je stvorio NASA-in satelit Tera koji je skupljao podatke o planetarnoj atmosferi.
Lee Jong-Woo, umro 2006. od ugruška u mozgu. Lee je bio vodeći znanstvenik koji je istraživao ptičju gripu i AIDS te druge infektivne bolesti. Kolege i obitelj su otkrili da nije imao zdravstvenih problema te da je kao aktivni sportaš bio izvrsnog zdravlja. Zagovarao je otvorena istraživanja o AIDS-u i ptičjoj gripi.
Robert J. Lull, umro je 2005. od ubodnih rana. Policija je otkrila kako se radilo o ubojstvu iako je ono namješteno da izgleda kao krađa. On je bio predsjednik Američke udruge nuklearnih fizičara, te je radio kao voditelj nuklearne medicine u bolnici u San Franciscu. Bio je i glavni urednik medicinskog žurnala Američke liječničke udruge. Zagovarao je odustajanje od nuklearnog naoružavanja i često je s političarima raspravljao zašto treba odustati od nuklearnog naoružanja.
Prvi dio teksta:
Više o znanstvenicima koji su preminuli pod nerazjašnjenim okolnostima 

Коментари