POD NADZOROM – Nadzorne kamere ne smanjuju kriminal

nadzor kamere kina prepoznavanje lica

Postaje sve jasnije da sustavi za video-nadzor služe za nadzor nad nedužnom javnošću, umjesto za prevenciju kriminala.



Nakon što su viši policijski službenici prije nekoliko godina iznijeli mišljenje da nadzorne kamere nemaju značajnog utjecaja na kriminal, istraživačka grupa koju je financiralo Ministarstvo unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva utvrdila je da su ogromni troškovi za nadzorne sustave skoro sigurno neopravdani.
Analiza 44 istraživačke studije o sustavima za video-nadzor otkrila je da oni zapravo imaju skroman utjecaj na kriminal na parkiralištima, pa je ideja da nadzorna kamera ima neku posebnu moć smanjiti opći kriminal pogrešna. Postaje jasno da je 500 milijuna funti koje su lokalni organi vlasti potrošili na sustave za video-nadzor u prošlom desetljeću poslužilo za nadzor nad nedužnom javnošću, umjesto za prevenciju kriminala, prenosi nexus-svjetlost
U nastavku možete pogledati dokumentarni film “Pod nadzorom”


Tko sve danas nije nadziran? Nadzirano društvo realnost je zasnovana na sve savršenijim tehnologijama s jednim ciljem – kako nas što bolje identificirati, nadzirati, slijediti i kontrolirati! Naime, živimo u svijetu u kojem nam se poručuje da svaki takav tehnološki napredak znači da smo sigurniji i da nam je život time ugodniji. Istina je da tako nadzirani kamerama, telefonima, internetom, vezama i vezicama, naši životi se mijenjaju na najšokantnije načine, kao što trenutno možemo vidjeti u Kini.
.

Коментари